Mısır Rusya pazarında Türkiye’ye rakip olur mu?

Mısır Rusya pazarında Türkiye’ye rakip olur mu?
Rus tur operatörleri, Mısır'ın resort bölgelerine dönük direkt tarifeli uçuşların başlamasının Türkiye satışlarını nasıl etkilediği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Charterler dolu, bazı oteller satışı durdurdu”

Mısır'ın resort turizm bölgeleri Hurghada ve Şarm El Şeyh'e dönük direkt tarifeli uçuşların başlamasına rağmen eylül ayı tatil satışlarında da Türkiye'nin lider olduğu açıklandı.

Interfax haber ajansına konuşan tur operatörleri, eylül ayı ile ekim ayının ortasına kadarki dönemin de Rusya'da Akdeniz için yüksek sezon olduğunu belirtti. Haberde Intourist'in "Antalya, Dalaman ve Bodrum'un Rusya'da aktif olarak satılıyor. Eylül ayının ortasına kadarki tüm charter uçuşlar dolu ve popüler oteller stop sale (satış durdurma) çekti." ifadelerine yer verildi.

TUI Rusya: Mısır Türkiye’yi geçemez çünkü...”

TUI Rusya, fiyat-kalite dengesi turistler tarafından beğenilen Türkiye'nin sonbahar satışlarında da lider olduğunu belirtti. Sonbahar dönemi için Mısır'ın da yoğun talep aldığını kaydeden TUI Rusya, ancak Mısır'ın Türkiye'yi geçmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti. Açıklamada, "Türkiye geniş çaplı uçuş bağlantısı ve çok çeşitli konaklama seçeneği sayesinde liderliğini sürdürecek." denildi.

TUI Rusya, Mısır'da her şey dahil 3 yıldızlı otelde bir haftalık tatilin 41 bin 500 rubleden (564 dolar) başladığını da açıkladı.

Türkiye fiyatları 150 dolardan başlıyor

Tur şirketleri uçuş + 3 yıldızlı otelde oda + kahvaltı bir haftalık tatilin kişi başı 11 bin 500 rubleden (156 dolar), her şey dahil tatilin ise 12 bin 400 rubleden (168 dolar) başladığını açıkladı. Diğer yandan, ağustos ayındaki kalabalığın azalmasından, denizin ise hala sıcak olmasından dolayı çok sayıda Rus turist eylül ayı için rezervasyon yapıyor.

Anex Tour: Satışlarımızda Mısır 5. sırada

Türkiye'nin Rusya'da sonbahar satışlarında lider olduğu Anex Tour'un basın servisi tarafından da doğrulandı. Anex Tour'un satışlarında Mısır'ın 5. sırada yer aldığı belirtilirken şirketin "Türkiye ile Mısır arasında bir rekabet göremiyoruz" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, Türkiye'ye verilen uçuş izninin Mısır'a verileni önemli ölçüde aştığına da dikkat çekildi.

Intourist: Mısır sonbaharda Türkiye’ye rakip olabilir

Sonbahar dönemi için Türkiye'ye yoğun talep olduğunu belirten Intourist, Mısır'ın sonbaharda Türkiye'ye rakip olabileceğini iddia ediyor. Şirket, "Mısır'ın popülaritesi hızla yükseliyor. Ancak uçuş sınırlaması yüzünden henüz ilk 5'e giremedi. Biz bu durumun birkaç ay içinde değişeceğine inanıyoruz. Turizm bölgelerine charter uçuşların başlamasının ardından Mısır, lider ülkelerden biri olacak." açıklamasını yaptı.



Bu Haber 30.08.2021 - 14:17:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.