‘’Mimber ve halılar söküldü, Kariye yeniden müze görünümüne kavuştu’’

‘’Mimber ve halılar söküldü, Kariye yeniden müze görünümüne kavuştu’’
Camiye dönüştürülerek Diyanet’e devredilen Kariye Müzesi’nde restorasyon çalışması başlıyor.

Danıştay tarafından müze statüsü kaldırılarak camiye dönüştürülen ve Diyanet’e devredilen Kariye’de restorasyon çalışması başlatılacağı açıklandı. Milli Gazete, Kariye’deki mimberin ve halıların söküldüğünü ve mekanın yeniden müze görünümüne döndüğünü ileri sürdü.

Camiye dönüştürülen Kariye Müzesinde, belirlenen tarihe (30 Ekim) bir gün kala açılış ertelenmişti. Son olarak Kariye’deki halıların kaldırıldığı ve mimberin söküldüğü belirtilirken, mekanda yeni bir restorasyon çalışmasının başlayacağı kaydedildi.

Milli Gazete’ye konuşan Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kariye Müzesi için restorasyon talimatı verdiğini açıkladı.

Burhan Ersoy’un ‘“Restorasyonu toparlamamız en az altı ayımızı alacak” dediği belirtilen haberde, ancak henüz ortada bir restorasyon çalışması olmadığına dikkat çekti.

Kariye’nin ibadete açılacağı tarihin sessiz sedasız ertelenmesi, halıların ve mimberin sökülmesi ve restorasyonun başlatılması, ‘’Kariye yeniden müze olarak mı kalacak?’’ sorusunu akıllara getirdi.



Bu Haber 01.12.2020 - 10:27:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.