Milli Emlak, şezlong ve şemsiye avına çıktı

Milli Emlak, şezlong ve şemsiye avına çıktı
Milli Emlak Genel Müdürlüğü ekipleri sahilde şezlong ve şemsiye avına çıktı. Üçer kişilik üç farklı ekibin kentin değişik noktalarındaki sahillerde yürüttükleri çalışmalara dün başlandı. Milli Emlak Müdürlüğü, 2011’de yakalanan 6 milyon TL’lik ecrimisil bedelini bu yıl aşarak 2012 yaz sezonunda toplam 7 milyon TL gelir hedeflendiğini açıkladı.


MİLLİ Emlak Genel Müdürlüğü ekipleri sahilde şezlong ve şemsiye avına çıktı. Üçer kişilik üç ekibin kentin farklı noktalarındaki sahillerde yürüttükleri çalışmalara dün başlandı. Milli Emlak Müdürlüğü, 2011’de yakalanan 6 milyon TL’lik ecrimisil bedelini bu yıl aşarak 2012 yaz sezonunda toplam 7 milyon TL gelir hedeflendiğini açıkladı. Dün Damlataş Kleopatra ve Keykubat kumsalında ellerinde metre ve sahil haritasıyla denetim yapan ekipler, turistleri rahatsız etmeden işlerini kısa sürede tamamladılar.

Yürütülen faaliyetler ve yerine getirilen görevler çerçevesinde, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün misyonunun Devlet malları ile Devlete intikali gereken malları, milli çıkarlara en uygun, etkin ve verimli biçimde, diğer kuruluşlar ile işbirliği halinde, bilimsel ve toplumsal gelişmeler de dikkate alınarak yönetmek olduğunu söyleyen ekipler, sahilde kumsalı işgal eden otel ve restoranların kaç metrekarelik bir işgal yaptığını tek tek kaydedip zapta geçirdi.

Devlete ait taşınmazları, tarihten gelen sorumluluğun bilincinde, zamanın ötesinde ve standartların üstünde bir anlayışla, etkin ve etkili şekilde yöneten, sektörde öncü bir kurum olduklarını söyleyen ekipler, “Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün asıl fonksiyonu, kamu hizmetlerinin görülmesi ve yatırımlar için bedelli veya bedelsiz taşınmaz temin etmek, Hazine taşınmazlarının idaresi yoluyla bütçeye gelir sağlamak” dediler. 2011 yılında Alanya sahillerinden elde edilen yaklaşık 6 milyon TL’lik gelirin milli bütçeye kazandırıldığı, 2012 yılı hedefinin ise 7 milyon TL olduğu bildirildi. (Yenialanya)


Bu Haber 29.08.2012 - 10:07:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.