Milli Eğitim Bakanı: Turizmi ve kültürü ayrı ayrı değerlendiriyoruz 

Milli Eğitim Bakanı: Turizmi ve kültürü ayrı ayrı değerlendiriyoruz 
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, turizm eğitiminin günün gereklerine göre düzenleyeceklerini açıkladı. Tekin, konuyla ilgili olarak sektör temsilcileriyle çalışmaya açık olduklarını ifade etti.

TravelExpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’nın turistik değerlerinin ön plana çıkarılmadığını söyledi. Turizm konusunda üniversitelerdeki turizm fakültelerinin daha fazla işin içine dahil edilmesi gerektiğini kaydeden Tekin "Üniversitelerin turizm fakülteleri, bu türden katkıları şehre vermek için çabalayıp duruyorlar, proje üretmeye çalışıyorlar ama yeterince ürettikleri projelere sahip çıkan kamu otoritesiyle karşılaşmayınca da doğal olarak biraz demoralize oluyorlar." diye konuştu.

“Turizm kültürü kavramının oluşturulması lazım”

Öğretim programlarında değişiklik planladıklarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim-öğretim programını çocukların güncel hayatlarında karşı karşıya kalacakları problemlerin çözümünde kullanabilecekleri hale getireceklerini söyledi. Tekin turizm ile kültürü ayrı ayrı değerlendirdiklerini belirtti. ‘Turizm kültürü’ kavramının oluşturulması gerektiğini kaydeden Tekin "Turizm, seyahat kültürünün oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla müfredatların revize edilmesi sürecinde bu konuyla ilgili programlarımızın içine bir şehir kültürü, estetik kültürü, seyahat kültürü, programlarımızı revize ederken bunları dikkate alacağız." dedi.

"Sektör temsilcileriyle ortak çalışmaya açığız"

Müfredatlar revize edilirken Türkiye'nin turizmine katkıda bulunabilecek adımların nasıl atılacağı, çocukların bu anlamda nasıl yetiştirilebileceğinin üzerinde durduklarını anlatan Tekin, "Turizm konusunda da sektör temsilcileriyle bu anlamda ortak çalışmaya açık olduğumuzu beyan etmek istiyorum." ifadesini kullandı.

“Gastronomi liseleri açacağız”

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bünyesinde faaliyet gösteren turizm meslek liselerinin tamamını sektörle iş birliği halinde revize edeceklerini açıklayan Tekin "Meslek liselerinin, spor liselerinin, güzel sanatlar liselerinin ve turizmle ilgili liselerin tamamını tematik hâle getirmeye çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda önümüzdeki günlerde 'gastronomi lisesi' alt başlığıyla bir programı sizlerle paylaşmış olacağız. Anadolu yemekleri, annelerimizin reçeteleri, Osmanlı mutfağı, Selçuklu mutfağı, hepsinin içinde yer aldığı, aynı zamanda bu mutfağın nasıl servis edilmesi gerektiğine dair uygulamalı bilgilerin de yer aldığı bir liseyi sizlerle paylaşmış olacağız.” açıklamasında bulundu.


Bu Haber 20.11.2023 - 08:42:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.