Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat: Kritik bir noktadayız

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat: Kritik bir noktadayız
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının kritik bir noktaya ulaştığını açıkladı.

Turizm merkezlerinde günlerdir devam eden yangınlar, ülkeyi yasa boğdu. Yangın bölgesinden sürekli anlık bilgi veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat hava desteği sağlanıp kontrolün sağlanmaması durumunda alevlerin termik santrallere ulaşacağını belirtti. Tokat, "Uyarıyoruz; Burada kritik bir noktadayız. Yangın kırsaldan çıkıp sitelere doğru ilerliyor. Yarın ( 3 Ağustos) özellikle hava desteği tam anlamda sağlanarak bu feci yangının beli karılmalı. Çünkü bu hız alınamazsa üzülerek söylüyorum ki istikamet Termik santral" diye konuştu.

"Üç bakan Milas'a geldi haberimiz olmadı"

Daha önce Rusya'nın Sesi FM'de Atilla Güner'in programına konuk olan Muhammet Tokat, "Bugünkü üç bakanın yaptığı açıklama Milas'taydı lakin bize haber verilmedi. Buraya gelmiş bakanlar hoş gelmişler, demek ki bağırışlarımız ses getirmiş. Ama bize haber verilmedi, ekranlardan izledik" dedi.

Tokat, yangındaki son durumla ilgili ise şu bilgileri verdi:

"Orada artık canlı kalıntısı bile yok"

"Çökertme ve Gökbel yandı, orada canlı kalıntısı bile artık yok. Yangın Bozalan'da yoğunlaşmış durumda, orada büyük mücadele veriliyor. Fesleğen, Hayıtlı ve Demirciler bölgesinde yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyor. Orman ve itfaiye ekipleri büyük çaba sarf ediyorlar lakin hava desteği olmadan sadece karadan yangını önlemek mümkün değil.

"'Uçak geliyor lakin görmüyorsunuz' dediler"

"Kaymakam ve İçişleri Bakan Yardımcımız Mehmet Ersoy, devletin imkanlarının buraya seferber edileceğini uçakların geleceğini ve helikopter sayısının arttırılacağı söylenmesine rağmen bunların hiçbirisi yerine getirilmedi. 1 helikopter ile sınırlı mücadele veriliyor. Uçak hiç görmedik. Burada uçak desteği dışında başka bir eksik görmüyorum. Bize "uçaklar geliyor lakin siz görmüyorsunuz" diyorlar. Burada bulunan halka ve gazetecilere soruyorum lakin burada uçak gören yok.

"Bakanlar geldi, ekranlardan izledik"

"Bizim dolaştığımız alanda bugün İçişleri Bakanımız da dolaşmış lakin biz nerede olduğunu nasıl olduğunu ancak sosyal medyada görüyoruz. Biz alanda yangına karşı omuz omuza mücadele veriyoruz. Bugünkü üç bakanın yaptığı açıklama Milas'taydı lakin bize haber verilmedi. Buraya gelmiş bakanlar hoş gelmişler, demek ki bağırışlarımız ses getirmiş. Ama biz de ekranlardan izledik."



Bu Haber 03.08.2021 - 09:10:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.