Michelin Rehberinin 38. destinasyonu İstanbul oldu

Michelin Rehberinin 38. destinasyonu İstanbul oldu

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberinin mercek altına aldığı 38. nokta İstanbul oldu.


Artık İstanbul’da da Michelin Yıldızlı restoranlar görmek mümkün olacak. 38. destinasyon olarak İstanbul’u mercek altına alan Michelin Rehberi, İstanbul’da seçilen restoranları 11 Ekim’de açıklayacak.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec de katıldı.

Törende konuşma yapan Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’un dünyanın en üst yeme-içme standartlarına sahip restoranlarını bünyesinde barındıran Michelin Rehberine karıldığını belirtti. Ersoy, “

Michelin Rehberi’nin İstanbul yeme-içme sektörüne gösterdiği bu ilgi, Türkiye’nin gastronomi turizminde de ön sıralarda olduğunun göstergesidir. Michelin Rehberi özgünlüğü, çeşitliliği, sürdürülebilirliği ve yaratıcılığıyla ön plana çıkan işletmelerimizi yepyeni bir perspektifle global sahneye taşıyacak. İstanbul’un ardından, kendine özgü mutfağı ve özgün işletmeleriyle İzmir, Bodrum ve Çeşme’nin de Michelin Rehberi içerisine alınacağına yürekten inanıyorum.” diye konuştu.



Bu Haber 22.04.2022 - 14:52:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.