MHP’li vekillerden yüzde 1’lik paya itiraz

MHP’li vekillerden yüzde 1’lik paya itiraz

Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM’de görüşülmeye devam ediyor. Bugünkü oturumda konuşan MHP’li vekiller otellerde alınacak olan yüzde 1’lik payın düşürülmesini istedi.


Turizm Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurulmasıyla ilgili kanun teklifinin görüşülmesine bugün de devam edildi.

Oturumda söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ‘’Ajansı destekliyoruz. Ancak otellerden alınması planlanan yüzde 1’lik payın daha uygun bir değere çekilmesini ve tahsilatın bu yıl yapılmamasını ve bununla ilgili değişikliklerin yapılmasını talep ediyoruz derken, benzer bir açıklama da MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan geldi.

D0F28EF7-55C2-4073-9A93-EAB01DB3EC27

Cemal Enginyurt, ‘’Görüşülen Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türkiye için çok önem arz edecektir. O nedenle canı gönülden destekliyorum. Yalnız 6’ncı maddeyle otelcilerden cirolarından yüzde 1 pay almayı kanunlaştırıyoruz. Antalya ve Bodrum’la, Ordu’nun Mesudiye’si, Sivas’ın Koyulhisar’ı aynı değerde aynı turizm zenginliği mi yaşıyor ki aynı payı alıyoruz? Bunu. Bunun kar üzerinden alınması için Kültür ve Turizm Başkanlığı ile Ak Parti Grubunu gerekli düzenlemeye yapmaya davet ediyorum.



Bu Haber 10.07.2019 - 19:26:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.