Mevlüt Uysal Yeni Havalimanı servisleri ile ilgili detayları anlattı

Mevlüt Uysal Yeni Havalimanı servisleri ile ilgili detayları anlattı
İstnbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilk etapta yeni havalimanına sadece 5 nktasan servis olacağını açıkladı.

29 Ekim'de açılacağı belirtilen ancak taşınma işleminin 31 Aralık'ta gerçekleşeceği açıklanan İstanbul Yeni Havalimanı'na yolcu taşıyacak servislerin hat sayısı da değişti.

ARALIK AYINA KADAR 4 HATTA 18 OTOBÜS ÇALIŞACAK

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbulkart ile de entegre olan yeni havalimanı otobüsü HAVAİST’in yılbaşına kadar yüzde 50 indirimli olacağını söyledi. Yeni havalimanına yolcu taşımacılığını 4 Eylül’de yapılan ihaleyle alan İBB’ye bağlı Otobüs AŞ, 31 Aralık’a kadar 4 hat, 18 otobüs ile hizmet verecek. 

METRO YAPILDIKTAN SONRA DA ÇALIŞMAYA DEVEM EDECEK

29 Ekimde, hatların tamamıyla değil, 5 noktada 20 otobüsün günde 10’ar sefer yaparak çalışmalara başlayacağını belirten Uysal, ''Metro tamamlanana kadar yılda 70 milyon yolcu taşıyacağız. Otobüsler metro çalışmaya başladıktan sonra da hizmet vermeye devam edecek.” dedi.

''FİYATLAR YÜKSEK DEĞİL''

İstanbul'daki en yakın hatın yeni havalimanına olan mesafesinin 10, en uzak mesafesinin ise 93 kilometre olduğunu kaydeden Uysal, “En uzak mesafe olan Pendik–Havalimanı 30 TL, en kısa mesafe de 12 ila 20 TL arasında. Bu rakam daha sonra enflasyon oranlarına göre değişebilecek. Fiyatlarımız, tek başına kendi araçlarıyla ya da başka araçla kıyaslandığında yüksek değil.'' ifadelerini kullandı.

5 HAT 15 İLÇE

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre ilk etapta 5 hat, 15 ilçe sınırı içerisinde 15 merkezden yolcu alabilecek şekilde belirlendi. Buna göre yeni havalimanına şu hatlar konuldu:

- Taksim–Beşiktaş–Yeni Havalimanı

- Yenikapı– Bakırköy - Yenibosna–Yeni Havalimanı

- Kozyatağı Metro - Yeni Havalimanı

- TÜYAP Bahçeşehir- Yeni Havalimanı.

- Atatürk Havalimanı- Yeni Havalimanı

Söz konusu hatlar şöyle planlandı: Arnavutköy Yeni Havalimanı, Bahçelievler Kuleli, Bakırköy İDO, Başakşehir Metrokent, Beşiktaş Sahil İDO, Beykoz Kavacık, Beylikdüzü Cumhuriyet-Metrobüs, Beyoğlu Taksim- Gümüşsuyu, Büyükçekmece TÜYAP, Eyüp Göktürk, Fatih Yenikapı -İDO, Kadıköy Kozyatağı, Kağıthane Hasdal, Ümraniye Tepeüstü ve Şişli Zincirlikuyu.



Bu Haber 25.10.2018 - 09:23:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.