Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'e kötü haber

Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'e kötü haber
Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk için müebbet hapsin devamına karar verildi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 22 yıl önce işlenen bir cinayetin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılandığı davada müebbet hapis cezası alan ve sonrasında infazın durdurulması kararı verilen Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk için 11 Ekim'de verilen müebbet hapis cezasının devamına karar veridi. Öztürk'ün ise yurt dışına çıktığı belirtiliyor.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Galip Öztürk’ün, müebbet hapis cezası aldığı dava 22 yıl önce işlenen bir cinayete dayanıyor. 28 Eylül 1996 sabahı, Kuvvet Köseoğlu isimli kişi Beyoğlu’nda saklandığı evde öldürüldü. Galip Öztürk ile aralarında, Samsun’da yaşadıkları dönemden kalma kan davası olan Köseoğlu’nun öldürülmesi sonrası açılan davada 7 kişi yargılandı. Yargılama devam ederken, cinayeti işleyen Kudret Okumuş, yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Okumuş 28 Ağustos 2011 günü Çorum’da tutuklandı.

İNFAZIN DEVAMI KARARI

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Kasım tarihli ek tensip ile Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ndan dosyanın dönüşünün beklenmesine karar verdi. Kurulun 3 Temmuz 2018 tarihli kararı mahkemeye ulaştı. Kurulun kararında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının itirazının reddine karar verildiği anlaşıldı. Bu kararla birlikte, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi geçen 16 Kasım’da Öztürk hakkında şu kararı verdi: “Hükümlü hakkında verilen müebbet hapis cezasının infazının devamına…” Haberin devamı>>>



Bu Haber 26.11.2018 - 13:35:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.