Meteorolojiden uyarı: Hafta sonu sağanak yağış bekleniyor

Meteorolojiden uyarı: Hafta sonu sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu başta Marmara ve Batı Karadeniz’deki şehirler olmak üzere birçok ile sağanak yağış konusunda uyarıda bulundu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair son tahminlerini yayınladı. Verilere göre bugün yurdun kuzey ve güney bölgelerinde yerel olarak kendini gösterecek olan yağışlar yarından itibaren etki alanını genişletecek. Hafta sonu yurdun çok büyük bir kısmında sağanak yağış görülecek.

Gece yarısından itibaren Batı Karadeniz bölgesinde başlayacak yağışlar, yarın sabahtan itibaren Doğu Marmara’yı da etkisi altına alacak. Gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşecek yağışların, Zonguldak, Bartın ve Düzce’de metrekareye 100 kilogram ve üstünde düşebileceği ön görülüyor. Doğu Marmara’da görülecek yağışların ise Sakarya’nın doğusundaki ilçelerinde çok etkili olacağı, metrakareye düşecek yağış miktarının bu bölgede de 100 kilogramı aşabileceği belirtiliyor.

Batı Karadeniz’deki yağışların bu gece yarısı 01.00 ile 9 Temmuz Pazar günü 23.59 saatleri arasında, Marmara’nın doğusundaki yağışların ise yarın sabah 08.00 ile pazar günü 19.00 saatleri arasında gözleneceği belirtiliyor.



Bu Haber 07.07.2023 - 16:30:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.