Meteoroloji ve AFAD’dan fırtına uyarısı

Meteoroloji ve AFAD’dan fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere göre haftanın ilk günlerinde yurdun batısında fırtına kendini bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere göre bugün ve yarın kuvvetli rüzgar yurdun önemli bir bölümünü etkileyecek. Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde rüzgarın hayatı olumsuz etkilemesi bekleniyor.

AFAD ise yaptığı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, pazartesi sabah saatlerinden itibaren, Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege’nin kıyı kesiminde fırtına bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun” ifadelerini kullandı.

Sözcü’de yer alan haber göre, Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Karadeniz kıyıları, İstanbul'un boğaz ve kuzey kesimleri, Kırklareli, Edirne, Kastamonu, Amasya, Tokat, Artvin ve Ardahan ile Sivas'ın batı, Yozgat'ın doğu, Kayseri ve Gümüşhane'nin kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Ordu ve Giresun çevreleri, Samsun’un doğu çevreleri ile öğleden sonra Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli, Giresun ve Trabzon'un doğusu ile Rize kıyılarında çok kuvvetli olması bekleniyor.



Bu Haber 18.07.2022 - 14:46:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.