Mete Vardar: TGA bunu neden yapmıyor?

Mete Vardar: TGA bunu neden yapmıyor?

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, iç turizme destek vermeyen TGA’yı eleştirdi.


TurizmGüncel

“Oteller iç pazar hareketi ile açılacak"

Bayram dönemi tatil talebine ilişkin TurizmGüncel’de değerlendirme yapan Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, bayram tatilinin Ege ve Akdeniz’in en güzel zamanına denk geldiğini söyledi.

Bayram döneminin yerli turist için daha uygun fiyata tatil yapma fırsatı doğurduğunu ifade eden Mete Vardar, “Otellerin çoğu bayramda açılıyor. Rusya’dan ve Ukrayna’dan dolayı oteller nisan ayını pek parlak geçirmedi. Bu nedenle oteller iç pazar hareketi ile açılacak.” dedi.

“Bayram kısa olduğu için geceleme süresi düşecek”

Bayram dönemindeki fiyat avantajı nedeniyle pek çok müşterinin izin kullanarak yaz tatilini bu döneme kaydırmaya başladığına dikkat çeken Mete Vardar, “Eğer bayram 9 gün olsaydı geceleme uzardı. Şimdi 4-5 olan ortalama geceleme süresi 7-8 geceye çıkacaktı. Otellerin doluluğu artar, cirolar yükselirdi. Bayramın kısa olması kişi sayısını etkilemiyor, gecelemeyi düşürüyor.” ifadelerini kullandı.

Mayıs döneminde otellerde boşluklar olacak”

Bayram dönemi için yoğun bir tatil talebi olduğunu vurgulayan Vardar, “Rus ve Ukraynalılar olmadığı için mayıs döneminde de otellerde boşluklar olacak. Biz de iç pazar acenteleri olarak otellerden aldığımız özel fiyatlarla bunu vatandaşımız için tatil fırsatına dönüştüreceğiz. Mevsim olarak da Akdeniz ve Ege’nin en güzel zamanı.” diye konuştu.

Bayram dönemi için kültür turlarına yoğun talep olduğunu ifade eden Mete Vardar, “Pandemi nedeniyle özellikle kapalı gruplarda endişeler vardı. Şimdi pandemi neredeyse son bulduğu için GAP, Karadeniz, Ege, Akdeniz ve Kapadokya turları da tercih ediliyor.” dedi.

“İç pazar acentelerinden para alan TGA, turizmi neden desteklemiyor?”

Mete Vardar, devletin iç turizmi desteklemesi gerektiği şeklindeki çağrılarla ilgili olarak ise, “Devlete gelmeden önce bizim Turizm Geliştirme Ajansımız var. Bizler oraya ajans payı ödüyoruz. Özellikle biz Jolly olarak oraya çok ciddi paralar ödüyoruz. Bunu yaparken bir yandan da Mirasım Türkiye gibi projelerle Türkiye’yi tanıtmak için büyük kaynak ayırıyoruz. Böyle bir dönemde TGA neden ülkemizi yerli turistlere tanıtmaz? Neden TV’lerde bilboardlarda, gazetelerde, “Mevsim güzel, fiyatlar uygun, tatilin tam zamanı” diye mayıs için bir kampanya yapmaz. Bunu yapmayacaksa, yurt dışından turist de getirmediğimize göre, biz TGA’ya neden para ödüyoruz. TGA bu tanıtımı yapsa çok daha fazla kişi tatile çıkar.” diye konuştu.



Bu Haber 26.04.2022 - 15:35:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Vergi

    kerem 28.04.2022 - 01:14

    Alınan bu katkı payı bir tür vergidir. Tanıtım işin kılıfı. Cirodan pay almak da ayrı bir garabet :(

  • Süper Bakan

    Çetin Varol 26.04.2022 - 03:50

    Süper Bakanımızın otellerini yabancı jet sosyete dolduruyor, iç pazara neden bütçe ayırsın ki, sn.METE BEY yanlış soru sormuş, olmadı şimdi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.