Mersinli acentecilerden Ali Bilir’e yanıt

Mersinli acentecilerden Ali Bilir’e yanıt

Mersinli acenteciler, TÜRSAB başkan adayı Ali Bilir’in toplantısına gelmeyen acentecilere sarf ettiği iddia edilen sözlere tepki gösterdi. 


TÜRSAB Başkan adayı Ali Bilir'in, Mersin'de düzenlediği toplantıya katılmayan acentecilere yönelik “…Siz bu kafayla Mersin'e havalimanı yapılmasını ve yatırım gelmesini çok beklersiniz. Yapmayın kardeşim bu işi”  dediği ileri sürüldü.

İddianın sahibi TÜRSAB Mersin BTK Başkanı Hakan Bayındır, toplantıya katılıp katılmama kararının acentecilerin inisiyatifinde olduğunu belirterek Ali Bilir’in özür dilemesini beklediklerini ifade etti.  

Bayındırın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Geçtiğimiz günlerde Mersin'de acentalarla bir araya gelmek için toplantı düzenleyen TÜRSAB Başkan adaylarından Ali Bilir'in bölgemizdeki acentalara yönelik açıklamaları nedeniyle Mersin Bölge Temsil Kurulu Başkanı olarak bir açıklama yapma gereği duydum.

Toplantıya katılmayan seyahat acentalarımıza atıfta bulunarak, ‘... Siz bu kafayla Mersin'e havalimanı yapılmasını ve yatırım gelmesini çok beklersiniz. Yapmayın kardeşim bu işi' diyerek üyelerimizi tahkir edici ifadelerde bulunan Ali Bilir'in, bu sözleriyle Mersinli turizmcilerimizin bölgede gerçekleştirilen yatırımları hak etmediğini ima etmesi bizleri son derece rahatsız etmiştir.

Turizmin gelişimi için canını dişine takan, mesleğini en güzel şekilde ifa ederek evlerine ekmek götürmek için büyük emek sarf eden Mersin'deki seyahat acentalarımız için yapılan bu türden yakışıksız değerlendirmeleri üyelerimiz hak etmemektedir.

Düzenlenen bu tür toplantılara katılıp katılmamak tamamen acentalarımızın kendi inisiyatifindedir. Bu nedenle üyelerimizi toplantıya katılanlar ve katılmayanlar olarak ayrıştırmak ve kategorize etmek son derece yanlış bir anlayışın ürünü olmanın ötesinde demokratik iradelerine ipotek koymak anlamına gelmektedir. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız, ancak üyelerimizi rencide edici bu türden açıklamaları tasvip etmemiz mümkün değildir. Dolayısıyla bu talihsiz açıklama nedeniyle Sayın Ali Bilir'in Mersinli seyahat acentalarımızdan özür dilemesini bekliyoruz.

Mersinimiz turizmde önemli bir potansiyele sahip ve çok daha ileri seviyelerde olmayı hak eden bir destinasyon. Mersinli meslektaşlarımın özverileriyle her geçen yıl daha da gelişen şehrimizin yeni turizm yatırımları ve Mersin havalimanıyla birlikte turizmde çok daha öne çıkacağına yürekten inanıyorum. Mersinli turizmciler Mersin turizminin asli unsurları olarak her zaman bölge turizminin ilerlemesi için canla başla çalıştılar, çalışmaya devam edecekler"



Bu Haber 05.10.2022 - 11:13:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.