Merkez Bankasından deprem bölgesi kredileri için muafiyet

Merkez Bankasından deprem bölgesi kredileri için muafiyet

Merkez Bankası deprem bölgesinin yeniden imarına yönelik faaliyetlerde bulunacaklara bazı muafiyetler tanıdı.


Merkez Bankası (TCMB) deprem bölgesinin yeniden imarına yönelik faaliyetlerde bulunacaklara ağustos sonuna kadar kullandırılacak kredilerde zorunlu karşılıklar ve menkul kıymet tesisi düzenlemelerinde değişikliklere giderek bazı muafiyetler tanıdı.

Reurters’in aktardığına göre, TCMB’nin dün bankalara ilettiği belgede depremlerin ekonomik ve finansal etkilerinin azaltılması amacıyla deprem bölgesinde bulunmayıp ticari ilişki nedeniyle zarar görenlere verilecek kredileri de ekledi.

İlgili yazıda, deprem bölgesinde yerleşik olmamakla birlikte; deprem bölgesinde yerleşik kişilerle ticari ilişkisi olup deprem nedeniyle zarar gördüklerini belgeleyen kişilere ve depremden etkilenenlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına veya deprem bölgesinde altyapı ve üstyapının yeniden imarına yönelik faaliyetlerde bulunacak kişilere muafiyetler tanındığı belirtildi.

Böylece ilgili kredilere yönelik bankalar ve finansman şirketlerince 31 Ağustos 2023’e kadar kullandırılacak kredileri destekleyici nitelikte, menkul kıymet ve zorunlu karşılık tesisi uygulamasında değişiklik yapılmış oldu.



Bu Haber 03.03.2023 - 16:24:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.