Merkez Bankası açıkladı: Turizm geliri ve turist başına harcama ne kadar düştü

Merkez Bankası açıkladı: Turizm geliri ve turist başına harcama ne kadar düştü
Merkez Bankası, 2015 yılının IV. çeyreğine ait ödemeler dengesi raporunu yayımladı. Raporda, hizmet sektöründeki gerileme ve turist başına ortalama harcamadaki düşüş dikkat çekiyor.


TurizmGüncel

Açıklanan verilere göre, 2015 yılının IV. çeyreğinde Türkiye'nin seyahat gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15,5 oranında azalırken, seyahat gidelerlerinde yüzde 1.2 oranında artış yaşandı. Buna göre, IV. çeyrekteki net seyahat gelirleri yüzde 20.2 oranında düşerek 4.1 milyar dolara geriledi.

EN ÇOK TURİST KAYBI AVRUPA VE AFRİKA'DA

Aynı dönemde turist sayısının yüzde 3,4 oranında düştüğü belirtilen raporda, en büyük ziyaretçi artışının Asya ve BDT ülkelerinde, en büyük düşüşün ise Avrupa ve Afrika ülkelerinden yaşandığına dikkat çekildi.

ZİYARETÇİ BAŞINA ORTALAMA HARCAMA DŞÜYOR

2015 yılının son çeyreğinde, gerek yabancı ziyaretçilerin, gerekse yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kişi başına ortalama harcamalarında azalma görüldü. Verilere göre, yabancı ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcama tutarı yüzde 16 oranında düşerek 627 dolara, yurt dışında ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kişi başına ortalama harcaması ise yüzde 5.2 oranında düşerek 957 dolara geriledi.




Bu Haber 04.04.2016 - 11:53:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.