Memet Nuri Ersoy, 'Fettah Tamince' sorusuna ne yanıt verdi?

Memet Nuri Ersoy, 'Fettah Tamince' sorusuna ne yanıt verdi?

Mehmet Nuri Ersoy, kaçak yapılar ve Tanıtım Ajansı ile ilgili Hürriyet yazarı ve yayın yönetmeni Vahap Munyar'a konuştu.


Mehmet Nuri Ersoy'a, ''İnşaatları durdurulan tesislerin sahiplerinin hemen tamamı sektörden yakın tanıdığım iş insanları. Size serzenişte bulundular mı? diyerek lüks markaların Bodrum'daki ruhsata aykırı bölümlerini soran Vahap Munyar Ersoy'un soruya, ''Projenin sahibini 8-10 aydır uyarıyoruz. Hatta jandarma gidip mühürlüyor. Mühürü söküp işe devam ediyorlar. Öyle ki, turistik tesis iskelesi adı altında neredeyse liman yapmaya kalktı, denizi doldurdu.'' cevabını verdiğini belirtti.

‘’Proje sahibi göz göre inşatı sürdürdü’’

Söz konusu projenin Bodrum'da ruhsata aykırı olarak inşa edilen ruhsata aykırı projelere gösterilen tepkinin sembolü haline geldiğini belirten Ersoy, ''Proje sahibi göz göre göre inşaatı sürdürdü. Artık izin verilmesi söz konusu olamaz. Ruhsata aykırı bölümleri yıkıp, projesini izinler çerçevesinde tamamlayacak.'' diye konuştu.

Yüzde 15 otel yüde 85 villa

Yüzde 100 turizm yapmak şartıyla devletten 49 yıllığına arazi tahsisi almış bir başka şirketin projeyi yüzde 85 villa, yüzde 15 konut olarak hayata geçirmeye çalıştığını kaydeden Ersoy, ''Buna izin verir miyiz?'' dedi.

Mühürlenen projelerden birinin ise Bakanlıktan ikinci bir otel yapmak için izin aldığını ancak planın dışına çıktığını belirten Mehmet Nuri Ersoy, ''Ruhsata aykırı davranan o kadar çok küçük-büyük proje var ki. Hepsi için gereken yapılacak. Bodrum’da mühürlenen 12 tesisin çok ünlü marka olması, “Ruhsata aykırı yapılaşmaya izin vermeyecek” düşüncesini zihinlere kazıyor.'' ifadelerini kullandı.

Tamince önemli katkılarda bulunur

Bakan Ersoy, Fettah Tamince'nin Tanıtım Ajansı'nın yönetimine atanmasına yönelik eleştirilere ise şu yanıtı verdi:

''Yurtdışında turizm markası yaratmış kaç kişi var ülkemizde? Fettah Bey, yurtdışında da hizmet veren bir turizm markasının sahibi olarak ajansa önemli katkılarda bulunur. Cem Bey, (Kınay) yurtdışında önce Gulet’i kurmuştu. Yani, seyahat acentesi tarafını da iyi bilir.''

‘’Atilla Doğadan restoran tarafını iyi bilir’’

Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TÜRYİD) Başkanı Kaya Demirer’in Ajansta restoranların temsil edilmediğine ilişkin eleştirisine ise Ersoy, ''DO&CO’nun sahibi Atilla Doğudan var. DO&CO, dünyada başta Formula 1 olmak üzere bir çok organizasyona catering hizmeti veriyor. Bunu ülkemizde yapan kaç kişi var. Atilla Bey, restoran tarafını gayet iyi bilir.'' yanıtını verdi.



Bu Haber 02.09.2019 - 08:07:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ERHAN KOCA 19.09.2019 - 11:33

    hakikaten inanamıyorum. turizm de hala yetkinliği olan birilerine veya sanatçılara görev verilemiyor. ben en az 20-30 kişi biliyorum. sadece 1 öneri vereceğim Hollanda doğumlu Azra Akın çok yakışır. 2 numara Avrupada tanınmış sanatçı Tan Sağtürk, 3 numara ingilterede tanınan Haluk Bilginer vs vs vs

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.