Mehmet Şimşek'ten dolar ve vergi artışları ilgili açıklama

Mehmet Şimşek'ten dolar ve vergi artışları ilgili açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dolar ve vergi artışlarına yönelik açıklamalarda bulundu.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında göreve geldiklerinde kuru serbest bıraktıklarını belirten Şimşek, kurda reel değersizleşme beklemediklerini söyledi.

Şimşek, son dönemde artan ek vergi geleceğine yönelik iddialarla ilgili olarak "Vatandaşa da piyasalara da iş alemine de sürpriz yapmayacağız" dedi.

KDV, gelir vergisi ve kurumlar vergisinde genel artış olmayacağını belirten Şimşek, motorlu taşıtlar vergisinde ek ödeme olmayacağını da belirtti.

Sözcü'de yer alan habere göre Şimşek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Programımızın özü enflasyonu tek haneye indirmektir. Şu anda fiyat istikrarından uzağız ama hedefimiz bu. İkinci hedefimiz borç oranını yüzde 40 seviyesinin altında kalıcı olarak tutmak. Üçüncü hedefimiz sürdürülebilir cari açıktır.

Bu hedeflere ulaşmada bize ayak bağı olan kur korumalıdan çıkış hedefimiz var. Burada piyasaları bozmadan kademeli çıkış hedefliyoruz.

Enflasyonda trend programla uyumlu bir şekilde. Ocak ayında enflasyon bir miktar yüksek çıktı. Şubat'ta onun devamı olabilir. Mart'tan itibaren enflasyon trende oturacaktır. Ama yıllık enflasyon yüksek kalacak.

Biz geldiğimizde kuru serbest bıraktık. Geçici olarak enflasyonist etki oldu.

Para politikası çalışacak. Kurda reel olarak değersizleşme görmeyecek.

Maliye politikası tarafında enflasyonu yükseltecek bir adım atmayacağız.

Vatandaşa da piyasalara da iş alemine de sürpriz yapmayacağız. OVP'deki vizyon neyse onu uygulayacağız. Orada vergi istisnalarını gözden geçireceğiz diyor. KDV, gelir vergisi, kurumlar vergisi genel oranlarında artış olmayacak. MTV'de bir düzenleme olmayacak.

Biz piyasaları tedirgin edecek adımlar atmayız. Vergide adalet konusu üzerinde de çalışıyoruz. Şu an itibariyle ne borsaya ne de başka alana piyasayı bozacak vergi düzenlemesi gündemimizde değil.Biz önden yüklemeli olarak vergileri düzenledik. Biz deprem açığını finanse etmek için gereğini yaptık. Bundan sonra da ince işçilik yapacağız.

Kripto düzenlemesi de seçimden sonra çok büyük ihtimalle Meclis'ten geçecek. Burada engellemek yerine düzenlemeyi tercih ettik. Birçok gelişen ülke bu taslağı bizden istedi.

Kredi kartlarında bankaların limit belirlerken kurallara uyması önemli. Önümüzdeki dönemde sürpriz yapmadan, piyasaları bozmadan bu konuları çalışacağız.



Bu Haber 04.03.2024 - 13:51:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.