Mehmet Şimşek: Son 4 yılın en düşük ocak ayı enflasyonu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon verilerini değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklanan enflasyon verileriyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Ocakta yıllık enflasyon geçen yıla göre 23 puan azalarak yüzde 42,1’e geriledi.
Kararlılıkla uyguladığımız politikalarla temel mallarda yıllık enflasyon yüzde 24 ile son 38 ayın en düşük seviyesinde. Hizmet enflasyonu ise geçen yıla göre 27 puan gerileyerek yüzde 62,9 oldu.
Dönemsel etkilerle aylık enflasyon arttı. Ancak programımızın diğer adımlarıyla birlikte bütçe imkânları dâhilinde enflasyon hedefiyle uyumlu belirlediğimiz yönetilen ve yönlendirilen fiyatların da katkısıyla son 4 yılın en düşük ocak ayı verisi gerçekleşti.
Maliye politikasındaki duruşumuz, talepteki dengelenme ve arz yönlü adımlarımızla enflasyondaki düşüş devam edecek.”
İlgili Haberler

POYD Başkanı Saatçioğlu'ndan 2027 turizm yılı beklentisi için endişelendiren sözler: Çok parlak görmüyoruz
POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, uçak bileti fiyatlarının 2027 sezonunu etkileyeceğini ifade ederken; "2027 yılını çok parlak görmüyoruz. Eğer 2027 yılı 2026 gibi gerçekleşirse şükredeceğiz." dedi.

Kuşadası'na kruvaziyerle turist yağdı! 1 günde 4 gemi ve 11 bin 811 turist
Kuşadası'ndaki Ege Port Limanı'na sabah saatlerinde 4 kruvaziyer gemisi yanaştı. Gemilerle ilçeye toplam 11 bin 811 turist geldi.

BODER'den Bakanlık ve TGA'ya 9 maddelik çağrı
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na (TGA) 9 maddelik bir çağrı yaptı.


%20(2).gif)

