Mehmet Nuri Ersoy’dan turistik tren istediler

Mehmet Nuri Ersoy’dan turistik tren istediler

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret eden Van heyeti, Ankara-Van hattına yeni bir turistik tren talebinde bulundu.


AKP Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas ve Osman Nuri Gülaçar ile beraberindeki heyet Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti. Ziyarette, Van Gölü Ekspresi'nin turistik trene dönüştürülmesi istendi.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Van Milletvekili Abdulahat Arvas “Van Gölü Ekspresinin, turizm amaçlı bir konsepte dönüştürülmesi, özellikle kış mevsiminde bu güzergaha olan ilgiliyi daha da arttıracaktır. Mevcut Van Gölü Ekspresi ayni zamanda yük taşıma amaçlı kullanıldığı için yer sıkıntısı yaşanmakta ve turistik seyahatler için cazibesini yitirmektedir. Van, turizm potansiyeli bakımından Anadolu’nun en zengin şehirlerinden biridir. Ankara ve Van hattında, yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan turistik Van Gölü Ekspresi konseptinde bir tren talebinde bulunduk. Bu güzergahta bulunan Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis (Tatvan) illerine katma deger sunacak turistik Van Gölü Ekspresi aynı zamanda bölgenin tanıtımına da imkan saglayacaktır.” dedi.



Bu Haber 23.12.2022 - 09:27:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.