Mehmet Nuri Ersoy’dan satışa çıkarılan otellerle ilgili açıklama
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, pandemiden dolayı satılan otel sayısının az olduğunu söyledi.

Dün Ankara’da bir kısım medya mensubuyla bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a satışa çıkan otel sayısındaki artış ve olası ‘aşı pasaportu’ uygulaması da soruldu.
‘’Markalı otellerde sorun yok’’
Hürriyet’ten Hande Fırat’ın aktardığına göre Ersoy, satışa çıkarılan otellerle ilgili olarak, “Pandemiden dolayı devir olan otel sayısı az. Sorun aslında geçmişten kaynaklanıyor. Geçmişten gelen sıkıntıların pandemiyle sürdürülemez olmasından. Marka otellerde sorun yok. Bazıları da satış ilanlarını piyasayı öğrenmek için veriyor” yanıtını verdi.
‘’Aşı kartı uygulanırsa Türkiye de uyacak’’
Mehmet Nuri Ersoy, aşı pasaportu tartışmaları ile ilgili bir soruya ise, “ Zor günlere alışık, deneyimli bir sektörüz. Adım adım gideceğiz, gelişmelere göre her türlü hazırlık yapılıyor. Uluslararası trafikle ilgili aşı kartı uygulaması karar alınırsa Türkiye de uyacak” şeklinde yanıt verdi.
Ersoy, Türkiye’nin 2021 yılında 31 milyon turist ağırlamayı ve 23 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi hedeflediğini de açıkladı.
İlgili Haberler

ATF Türkiye’ye son 1 ay kaldı: 54 milyar euroluk ticaret hacmi Antalya’da buluşuyor
Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli turizm buluşması ATF Türkiye – Uluslararası Antalya Turizm Fuarı, sekizinci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 26–27–28 Ekim 2026 tarihlerinde ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek ATF; temsil edeceği 54 milyar Euroyu aşan dev ticaret hacmiyle küresel turizmin en büyük buluşmalarından birine sahne olacak.

Aydın Didim'de vakıflara ait 4 taşınmaz 30 yıllığına kiralanacak! 401 milyona ihaleye çıkıyor
Aydın’ın en turistik bölgelerinden olan Didim’de bulunan 4 vakıf taşınmazı, yapım veya onarım hizmetleri karşılığında 30 yıl boyunca kiralanmak üzere 401 milyon liraya ihaleye çıktı.

İTF26'da BDT pazarının Türkiye için önemi masaya yatırıldı
Uluslararası İstanbul Turizm Fuarı'nda Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinin Türkiye turizmi için önemi ele alındı.
Yorumlar (2)
turizm değil kendi kendisinin bakanı demek daha uygun olur g
turizm değil kendi kendisinin bakanı demek daha uygun olur güya turizmde gelen bu işi bilen biri..
Sayın bakana göre zaten hiç sorun yoktu ki. Ne güzel böyle i
Sayın bakana göre zaten hiç sorun yoktu ki. Ne güzel böyle iyimser bakabilmeyi çok isterdim



%20(2).gif)

