Mehmet Nuri Ersoy’dan Manavgat’taki yangına ilişkin açıklama

Mehmet Nuri Ersoy’dan Manavgat’taki yangına ilişkin açıklama
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Manavgat’taki orman yangınına ilişkin açıklama yaptı. Ersoy, yangının yerleşim ve turizm bölgelerine uzak olduğunu bildirdi.

Manavgat’ta çıkan büyük orman yangını devam ederken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte bölgeye giden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, açıklamalarda bulundu.

“Yangın yerleşim ve turizm merkezlerinin uzağında”

Yangınla ilgili olarak, ‘’Öncelikle yerleşim yerlerinin önünü kesmiş durumdalar. Takviye de ediyorlar, yayılmaması için. Yangın hem turizm merkezlerinden hem de yerleşim merkezlerinden uzaklaşmaya başladı. Gece boyunca kontrol altında tutulabilir, rüzgar da hızını keserse yarın inşallah büyük bir gayretle bu yangın söndürülebilir diye umut ediyorum.’’ dedi.

Antalya’daki otelcilerin ekipler için kumanya hazırladığını ve acil durumda kullanılmak üzere oda hazır ettiğini kaydeden Ersoy, yangının Manavgat turizm bölgesini nasıl etkilediği ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

“Umudumuz sıçramadan kontrol altına almak”

“Tam zamanında ve çok fazla ekipmanla müdahale edildiği için yangının o tarafa sıçraması engellenmiş. Yani ilk başta yerleşim bölgeleri ile olan irtibatı kesilmiş. Sonra da turizm bölgelerine gideceği yollar kapatılmış. Bununla ilgili uzun bir uçuş da yaptık. Yangın yerleşim yerlerine uzak noktalarda seyrediyor. İnşallah gece boyunca kontrol altında tutulursa, günün ilk ışıkları ile beraber helikopter ve uçaklar devreye gireceği için, umudumuz sıçramadan kontrol altına alıp söndürmek.”



Bu Haber 29.07.2021 - 09:10:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Devrim Pınar 31.07.2021 - 12:17

    Turizmi sadece binadan ibaret sanan bir turizm bakanı söylemi

  • Can 29.07.2021 - 09:27

    Yalanlar dünyası ülkem

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.