Mehmet Nuri Ersoy'dan 'İç Turizm Ölçme Sistemi' açıklaması

Mehmet Nuri Ersoy'dan 'İç Turizm Ölçme Sistemi' açıklaması
Kültü ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İç Turizm Ölçme Sistemi'nin kişilerin özel hayatını ihlal edeceği yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İç Turizm Ölçe Sistemi'nin özel veri ihlaline neden olacağı eleştirilerine yanıt verdi.

Konuyla ilgili olarak bir soru önergesini yanıtlayan Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığın telekominikasyon firmalarının teknolojik imkanlarından faydalanarak elde edeceği verilerle yerli turist profilini ve turizm hareketlerini ortaya koyacağını söyledi.

Türkiye gazetesinden Duygu Peker'in açıklamasına göre Ersoy, soru önergesine şu yanıtı verdi:

''TÜİK tarafından yapılan ‘Hane Halkı Yurt İçi Turizm Anketi’ çalışması, iç turizm hareketlerini il bazında değil sadece bölgesel bazda ve yıllık olarak verebilmektedir. Dolayısıyla yetersiz kalmaktadır. Hane halkı tercihlerinin daha net belirlenmesi ve turizmi ülke genelinde, 12 aya yayabilmeye yönelik plan, program ve tanıtım faaliyetlerini yönlendirebilmek düşüncesi ile bu çalışma oluşturulmuştur. Burada telekomünikasyon firmalarının sahip olduğu verilerden yararlanarak, belirli bir dönemdeki iç turizm hareketlerinin anlaşılabileceği kanaatine varıldı. Bu kapsamda telekomünikasyon firmalarından, iç turizm hareketinin kaynak noktası ile hedef noktası, ortalama kalış süresi gibi kişi bazında olmayan kümülatif bilgiler temin edilebilecek. Burada kişiye özel bilgilerin alınması söz konusu değil. Temin edilecek veriler kişi bazlı değil, kümülatif. Bu veriler hep birlikte değerlendirildiğinde, anlamlı bir sonuç verecek.''



Bu Haber 27.01.2020 - 09:48:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.