Mehmet Nuri Ersoy: Yükselişe geçeceğiz!

Mehmet Nuri Ersoy: Yükselişe geçeceğiz!
Türkiyesiz turizm olmayacağını dünyanın bildiğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ağustos ayında kayıpların büyük bölümünün telafi edileceğini umduğunu belirtti.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde geçen turizm sezonuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştü. Çekirge'nin aktardığına göre Ersoy, "Bayrama nasıl giriyoruz? Haberler nasıl?" şeklindeki soruya "En önemlisi Rusya açıldı. Bu da Antalya merkezli çok önemli bir gelişme. Ağustosun 10’undan sonra charter uçuşlar da başlayacak. Böylece oteller açılıyor. Yükselişe geçeceğiz" yanıtını verdi.

Ersoy, Avrupa ile ilgili olarak da "İngiltere uçuşları açtı. Gelişler var. Ancak Almanya’dan henüz ses yok. İspanya’da salgın oranı yükselince turizm sıkıntıya girdi" ifadesini kullandı

"Türkiyesiz turizm olmayacağını dünyanın bildiğini iddia eden Ersoy, ''Avrupa biliyor. Rusya, Ukrayna çok büyük potansiyel. Özellikle sertifikasyon çalışmamız dünyada ses getirdi. Bunu devam ettireceğiz. Şu anda turistik bölgelerde, konaklama alanlarında pandemiye karşı önlemleri denetlemek için muazzam bir mücadele yürütüyoruz. Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, belediyeler ve biz denetleme yapıyoruz. Konaklama tesisleri çok özen gösteriyor. Umarım kayıp ayları ağustosla birlikte büyük oranda telafi edeceğiz." şeklinde konuştu.



Bu Haber 03.08.2020 - 08:10:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.