Mehmet Nuri Ersoy Uludağ’da yapılacak çalışmaları açıkladı

Mehmet Nuri Ersoy Uludağ’da yapılacak çalışmaları açıkladı

Uludağ Alan Başkanlığı ile ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 yılında alana yapılacak yatırımlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve suni karlama, otopark düzenlemeleri, mali işler gibi alanlarda planlamaların yapıldığını ifade etti.


Bursa turizm sektör temsilcileri ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uludağ Alan Başkanlığı ile ilgili bilgi verdi.

Uludağ'da Alan Başkanlığı kurarak yetki karmaşası sorununu çözdüklerini ifade eden Ersoy, “Uludağ alanında farklı kurumlara tanınmış idari yetkilerden kaynaklanan yetki karmaşası ziyaretçilerden açısından çok uzun ve ağır bürokratik süreçlerin yaşanmasına sebep oluyordu. Bu nedenle alnın hak ettiği şekilde korunması ve kullanılması amacıyla Uludağ Alan Başkanlığını kurduk. 7432 sayılı Uludağ Alan Hakkında Kanun ile sınırları belirlenen alan, Uludağ alan Başkanlığına geçmiş ve oranın tek elden yönetilmesi sağlanarak yetki karmaşasının önüne geçilmiş oldu. Başkanlık hizmet birimleri oluşturarak komisyon üyeleri görevlendirmeleri tamamlandı. Uludağ Alan Başkanlığı komisyonu 7 Eylül 2023 tarihinde ilk toplantısını yaparak geçiş dönemi koşullarını belirledi. Personel alımı Resmi Gazete’de yayınlandı. Alıma ilişkin çalışmalar devam ediyor. Aralık ayı itibariyle boş kadroların tamamını dolduracağız.” açıklamasında bulundu.

2024 yılında alana yapılacak yatırımlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Ersoy şu ifadeleri kullandı:

“Uludağ alan planlarının hazırlanması amacıyla öncelikle doğal ve çevresel değerlerin korunmasına yönelik etüt çalışmaları olmak üzere gerekli projelendirme, araştırma ve incelemelere ilişkin çalışmalar tamamlanarak üst ölçekli planlarıyla koruma amaçlı imar planlarının yürürlüğe girmesi hedeflenmektedir. Bunu en hızlı şekilde yapacağız. Uludağ alanında 2024 yılında yapılacak yatırımlarla ilgili çalışmalar da hız kesmeden devam etmektedir. Bununla ilgili suni karlama, otopark düzenlemeleri, mali işler ile alan planları yer almaktadır. Bu bölgeye ciddi mesai harcayacağız ve eski ışıltı günlerine geri döndüreceğiz. Hak ettiği yere tekrar gelmesi gerekiyor. Bakanlık olarak yatırımlarla ilgili sorumluluklarımızın farkındayız. Gereken yatırım desteğini de vereceğiz.”

 



Bu Haber 10.10.2023 - 15:08:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.