Mehmet Nuri Ersoy: Turizm rekorlar kırarak yolculuğa devam ediyor

Mehmet Nuri Ersoy: Turizm rekorlar kırarak yolculuğa devam ediyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy turizm sektörünün her yıl rekorlar kırarak yolculuğuna devam ettiğini söyledi.

2028 turizm geliri hedefi 100 milyar dolar

Samsun’da turizm paydaşları ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2028 yılındaki turizm hedeflerinin 100 milyar dolar olduğunu yineledi. Bu yıl ise turizmden 56 milyar dolar gelir hedeflediklerini kaydeden Ersoy "İnşallah yıl sonunda bu hedefi de yakalayacağız gibi gözüküyor. Her yıl arttırarak devam etmek istiyoruz. Hedefimizi biliyorsunuz 2028 yılında 100 milyar dolarlık bir gelir hedefimiz var. Ulaşmak için mevcut turizm klasik turizm destinasyonları ilerlememiz mümkün değil. Yeni destinasyonlarımızı mümkünse 81 ilimizin turizmden, turizm pastasından pay almasını sağlamamız gerekiyor" diye konuştu.

Plan hazırlanacak

Sanayi, spor, kültür ve sanat şehri olan Samsun’un bundan sonra turizm ile ön plana çıkacağını belirten Ersoy Samsun’da bir turizm şehrinde olması gereken potansiyelin fazlasıyla olduğuna işaret etti. Belediye, Valilik ve Samsun milletvekillerinin Bakanlık desteğinde bir plan hazırlayacağını kaydeden Ersoy Samsun’un kısa sürede turizmden hak ettiği payı alacağını ifade etti.

“Karadeniz’de belli noktalara gelen turistleri diğer şehirlere de yayacağız”

Karadeniz Bölgesi’ne özellikle Körfez ülkelerinden yoğun bir turist gelişi olduğuna dikkat çeken Bakan Ersoy, belli noktalarda toplanan ziyaretçileri Samsun ve Rize gibi, Karadeniz’in diğer şehirlerine de dağıtmak istediklerini anlattı. Ersoy "Samsun'un tabii hem arkeolojik değerleri var, hem kültürel yapıları, tescilli yapıları var. Sahilde çok güzel plajları var. 90 ile 100 gün süren bir sezonu var. Hani yaz sezonu var. Yaylaları, dağları var. Baktığınız zaman inanılmaz potansiyelleri var. Ben uçaktan çok dikkatli baktım bugün. Yeşiliyle meşhur birçok Avrupa ülkesini aratmayacak derecede yoğun bir yeşillik içerisinde Samsun." ifadelerini kullandı. 


Bu Haber 08.09.2023 - 08:56:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • BAKAN GÖREVİNİ BİLMİYOR

    Zafer Cengiz 12.10.2023 - 07:12

    Babadan kalma Otel ve Acente sahibi bir turizmci işadami olarak göreve gelen Bakan'ın. HALA BAKANLIĞIN RESMEN DEVREYE SOKUP DA 17*YILDIR UYGULAMASINI YAPAMADIĞI 2007-2023 Türkiye Turizm Stratejisi'nin ADINI BİLE SÖYLEMEDEN İcra ettiği görevinin sonunda "bölgesel plan yapmaktan söz etmesi" çok komik bir çelişkidir..! Bilginize.. #TAG

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.