''Torpil olmaması için tedbir alacak mı?''

''Torpil olmaması için tedbir alacak mı?''

Kültür ve Turizm Bakanlığı, daha önce duyurduğu üzere 785 personel alımı yapacak. Memurlar.net'te konuya ilişkin olarak yayınlanan bir yazıda, sözlü sınavda torpil olmaması için önlem alınıp alınmayacağı soruldu.


Sözleşmeli 785 personel alımı yapacağını duyuran Kültür ve Turizm Bakanlığı, 25 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında başvuruları alacak.

Memurlar.net'te konuyla ilgili olarak yayınlanan bir yazıda sözlü sınavda torpil yapılmaması için Bakan Ersoy'un tedbir alıp almayacağı soruldu. 785 kişilik kadro için bu sayının 3 katı adayın sözlü sınava tabi tutulacağının belirtildiği ifade edilen yazıda, ''Sözlü sınavın yüzde 50'si mesleki konulardan, yüzde 50'si ise kendini ifade yeteneği, liyakat, özgüven, genel kültür, bilimsel gelişmelere açıklıktan oluşacaktır.'' denildi.

‘’Hiçbir tedbir açıklanmadı’’

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 25 Eylül'de başlayacak sözlü sınavlarla ilgili hiçbir tedbir açıklamadığına dikkat çekilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

MEB ile Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hangi önlemleri aldı?

''Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alımında torpil olmaması için adaylara sözlü sınavda, KPSS puanının aynısını vermiş, Sağlık Bakanlığı da tercihini sözlü sınav yapmamaktan yana kullanmıştır.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da orman mühendisi ve orman muhafaza memuru alınırken sözlü sınavlarda torpil olaylarının yaşanmaması için, genel kültür sorularında her adaya 20 puan vereceğini, uygulamalı sınavların görsel olarak kayıt altına alınacağını ve 3 sivil toplum örgütünün sözlü sınavları gözlemci olarak izleyebileceğini kararlaştırmıştır.

''Adaylar mağdur olacaktır''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un hiçbir tedbir alınmadan sözlü sınavlara başlaması halinde, adaylar mağdur olacaktır. Bu nedenle Bakan Ersoy'un bu konuda bir tedbir alması uygun olacaktır.''



Bu Haber 21.09.2019 - 09:52:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hasan uli 02.02.2020 - 09:38

    Odatv Logo AKP’li vekilin eşine kıyak atama Açıktan atamayla müşavir yapıldı AKP’li vekilin eşine kıyak atama Açıktan atamayla müşavir yapıldı 02.07.2018 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tartışma yaratacak bir atamaya imza attı. AKP Afyon Milletvekili Ali Özkaya'nın eşi Nur Özkaya, MEB'e açıktan atamayla müşavir yapıldı. AKP'de Kadın Kolları eski Başkan Yardımcısı da olan Nur Özkaya, 3600 ek gösterge üzerinden birinci derece Bakanlık Müşaviri olarak atandı. Ad Sözcü’den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; AKP’li vekil Özkaya, yaptığı açıklamada atamayı savundu. Özkaya, "Bu atama normal bir şey. Eşim, çocuk gelişimi bölümü mezunu. Özel rehabilitasyon merkezi yöneticisi. Hem partide hem de cumhurbaşkanımızla yıllarca çalışmış biri. Bu konunun içinde. Sokakta olan biri değil. İşinin ehli biri. Alanı konusunda uzman. Bizim eşimiz olması vatandaş olarak hakkının savunulmasına engel değil ki" diye konuştu. KARDEŞE DE ATAMA AKP'li vekil eşi Nur Özkaya'nın MEB'de görevli kardeşi Osman Sağ'ın bir süre önce Çalışma Bakanlığı'na İdari Mali İşler Daire Başkanı yapıldığı da ortaya çıktı

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.