Mehmet Nuri Ersoy: Son dakikaya kadar devam edeceğiz

Mehmet Nuri Ersoy: Son dakikaya kadar devam edeceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hollanda'da düzenlnen Utrecht Turizm Fuarı'na katıldı. Fuarda bir açıklama yapan Ersoy, 'tanıtıma son dakikaya kadar devm edeceğiz' msajı verdi.

Hollanda’da düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı’na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin stant stratejisini değiştirerek, ‘algısı daha yüksek’ stantlarla fuarlara katıldıklarını söyledi.

Hollanda pazarında yüzde 10 büyüme bekleniyor

Türkiye’nin fuardaki standına ilginin yüksek olduğunu kaydeden Mehmet Nuri Ersoy, ‘’2018’den itibaren Hollanda’dan Türkiye’ye dönük yolcu trafiğinde ciddi bir atış yaşandı üst üste. Geçen seneyi de yüzde 12’ye yakın bir artışla kapattık Hollanda pazarında. Şu anki satışları incelediğimizde de Türkiye’nin 2020’de de Hollanda’dan gelen turist sayısını yüzde 10 civarında arttıracak gibi görünüyor.’’ dedi.

‘Beelçika’da daha büyük artış var’

Hollanda ve Belçika pazarlarının hemen hemen ortak operasyon yaptığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Belçika pazarında çok daha ciddi, yüzde 20-25 gibi bir artış var. Bu da çok sevindirici. İnşallah bütün pazarlarda Türkiye artarak 2020 hedeflerine ilerleyecek gibi görünüyor. Bu seneyi 51 milyon civarında turistle kapatcağız. 2020 yılında ise 58 milyon hedefimiz var. Onu da inşallah tutturcağız, şu anda erken rezervasyon satışları iyi gidiyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘Son dakikaya kadar devam edeceğiz’

Ersoy konuşmasının devamında, ‘’Bu senenin başka bir özelliği var. Özellikle Thomas Cook iflasından sonra tüketicide genel olarak bi güvensizlik oluştu. Ama biz özellikle yoğun tanıtım yaparak, pastadaki payımızı arttırarak bundan etkilenmeden çıkacağız. Son dakikada da rezervasyonların artarak devam edeceğini öngörüyoruz. O yüzden de tanıtımımıza son dakikaya kadar aralıksız devam edeceğiz. Planlamamızı ve bütçemizi de ona göre yapık.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 16.01.2020 - 09:26:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Antalyalı Turizmciler Öneriyor 17.01.2020 - 11:40

    kısa vadeli programlar yerine uzun vadeli çok çeşitli pazarlara yönelmeliyiz. Uzak Doğu Çin Japonyda Hindistan gibi insan sayısı fazla olan ülkeler mutlaka ziyaret edilmeli oralardaki fuarlara katılmalıyız. oralarda ülkemizi daha çok tanıtmalıyız. Çin yılda 150 mılyon turıst gonderıyor bıze gelen kaç turist? 600 bın. bence 5 mılyon ÇİNliyi çok rahat alabılırız yeterki isteyelim! expo 2016 alanı gençlik eglence alanına donusturulsun

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.