Mehmet Nuri Ersoy sezonun başlama tarihini açıkladı

Mehmet Nuri Ersoy sezonun başlama tarihini açıkladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, nisan ayında sezonu açmayı planladıklarını söyledi.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sezonun ne zaman başlayacağına ilişkin Aydınlık gazetesine açıklamalarda bulundu.

‘’Turizmi nisan ayında başlatmayı planlıyoruz’’

Nisan ayına doğru önemli mesafe alınacağını söyleyen Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Bizim için kritik eşik vaka sayısının 2 bin 500'ün altına düşmesi. Bu sayının altına düşersek kırmızı hattan çıkmış olacağız. 2021 yılı turizm sezonunu nisan ayında başlatmayı hedefliyoruz.'' dedi.

‘’Vaka sayısı kritik eşiğin altına düşerse hava trafiği de açılır’’

Vaka sayısının kritik eşiğin altına düşmesi durumunda hava trafiğinin de açılacağını kaydeden Ersoy, ''Şu anda Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde aşılama çalışmaları başladı. Nisan ayına kadar dünyada aşılamanın belli noktaya gelmesi hızla olumlu bir havanın esmesine yol açacak. İnsanların ciddi psikolojik rahatlamaya ihtiyacı var. Bunun yolu da güzel bir yerde, deniz kenarlarında tatil yapmaktır. Dünyanın güzel yerlerini gezmektir.'' diye konuştu.

‘’Geçmiş zararları telafi edeceğiz’’

Turizmde geçmiş zararların telafi edileceğini iddia eden Bakan Ersoy, ''Türkiye’nin turizmi dünyanın birçok ülkesinden daha az zararla kapattı. Rakip ülkelerde yüzde 88 daralma olmasına rağmen Türkiye’nin yüzde 68 daraldı. Hızlı hareket edersek geçmiş zararlarımızın telafisini de büyük oranda sağlamış olacağız.'' diye konuştu.



Bu Haber 04.01.2021 - 08:56:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmci 10.01.2021 - 11:14

    Turizm, biz turizmi başlatıyoruz deyince başlayan bir şey değil. Global bir durum. Artık bu söylemlerden uzaklaşmanız şart. Komik oluyor zira

  • Erkan Altay 07.01.2021 - 11:36

    Turizim öldü sanırım bakanımızda deprasyondan henüz çıkamadı bizim gibi Turuzim çalışanları geçen yıl sezon sonundan buyana işsiz veya askıda Yazın 1500 tl kçü ücreti alıyorduk sezon bitti tekrar askıya alındı gelir yok ne yapacak bu personeller unutuldumu???

  • Kadir Karakaya 06.01.2021 - 11:36

    Bakan telafi edeceğiz diyorda nasıl telafi edeceğini söylemiyor. Bu iş ancak,devlet turizmcilerin banka borçlarının faizlerini karşılasın ve ana paralarınıda en az iki yıl erteletsin. İşte o zaman telafi olur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.