''Valilik ile TÜROB organizasyonundaki otellerde sorun yok''

''Valilik ile TÜROB organizasyonundaki otellerde sorun yok''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, normal müşterilerle sağlık çalışanlarının aynı otelde kalmaması gerektiğini söyledi.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sağlık çalışanlarının İstanbul-Zeytinburnu'ndaki Novotel'den atılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e konuşan Ersoy, bu konudaki çözümün, otellerin sadece sağlık çalışanlarına ayrılması olduğunu ifade etti.

''Ayrı otellerde kalmalılar''

Otellerin açık kalarak adeta direndiğini ve özveride bulunduğunu söyleyen Ersoy, ''Hem sağlık çalışanları, hem müşterilerin rahat edebilmesi ayrı otel uygulaması şart" dedi.

İstanbul Valiliği ile TÜROB'un bu kurala göre işbirliği yaptığını, bu nedenle valiliğin organizasyonlarında bu sorunun yaşanmadığını ileri süren Ersoy, Cerrahpaşalı sağlık çalışanlarının Valilik değil acente üzerinden gelmesinin böyle bir koordinasyonsuzluğa neden olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarına konaklama desteği uzun süredir gündemde

İstanbul’daki hastanelerde koronavirüse karşı mücadele eden sağlık çalışanlarına konaklama desteği vermek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili olarak TÜROB ile görüştüklerini ancak TÜROB’un bu konuda kendilerine olumsuz yanıt verdiğini açıklamıştı. İBB daha sonra görüşmelerini sürdürmüş ve değişik otellerden 2 binin üzerinde odayı sağlık çalışanlarına tahsis ettiğini duyurmuştu.



Bu Haber 16.04.2020 - 09:36:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.