Mehmet Nuri Ersoy: Rezervasyonlar akmaya devam ediyor

Mehmet Nuri Ersoy: Rezervasyonlar akmaya devam ediyor
Turizm bölgelerindeki yangınlar sırasın da geçici iptaller yaşandığını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, rezervasyon akışının yeniden başladığını söyledi.

Muğla-Bodrum’da yerel yönetim ile oda ve STK’ların katılımı ile toplantı yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yangınların sönmesiyle birlikte iptallerin azaldığını rezervasyonların arttığını söyledi. Havalimanı girişlerinde hızlı bir artışın tekrar başladığını söyleyen Ersoy, “Bölge inşallah hızlı bir sürede normale dönecek" dedi.

“Artık yardım göndermeyin”

Bodrum, Antalya ve Marmaris’te yangınların söndüğünü ve artık bu bölgelere yardım malzemesi gönderilmemesi gerektiğini ileri süren Ersoy, “Yardım malzemesi göndermek yerine özellikle bölgenin halkımızdan ricası bölgeye gelip tekrar yemek yemeye başlamaları. Bölgeye yapabileceğimiz en büyük yardım, normalleşme sürecine katkı sağlamak” ifadelerini kullandı.

“Konaklama ve tatil planını bölgeye yapın”

Bodrum en önemli turizm bölgelerinden ve Türkiye’nin önde gelen markalarından biri olduğunu kaydeden Ersoy, “Hızlı bir şekilde tekrar normal hayata döndüğümüzü başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya anlatmamız gerekiyor. Halkımızdan da tek istediğimiz burada normalleşme süreci gereği bir yemek yemeleri, tekrar konaklama ve tatil planlarını bu bölgelerde yapmaları.” ifadelerini kullandı.

“Havalimanı girişleri artmaya başladı”

İptaller olup olmadığı ile ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Bakan Ersoy, “Yangın sırasında tabi ki geçici iptaller oluyor ama rezervasyonlar da akmaya devam ediyor. Artık yangının sönmesiyle birlikte iptallerin azaldığını, rezervasyonların arttığını görüyoruz. Eski düzeyine hızlı bir şekilde geleceğini düşünüyoruz. Havalimanlarından varışlarda hızlı bir artış tekrar başladı." şeklinde konuştu.



Bu Haber 09.08.2021 - 08:13:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mağdur turizmci 10.08.2021 - 11:04

    kendi oteli ve acentası olan bir bakanın böyle demesi normal

  • H 10.08.2021 - 04:29

    Sadece kendi otellerine ve kendi acentası üzerinden akmaya başladı sanırım

  • Hasan sivri 09.08.2021 - 08:54

    Bakanım. Muğla bodrum için tek kurtuluş bu yıl için ingiltere.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.