Mehmet Nuri Ersoy: Önümüze hiçbir engel çıkmaması lazım

Mehmet Nuri Ersoy: Önümüze hiçbir engel çıkmaması lazım
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Turist Dostu Taksici’ projesi kapsamında eğitime alınan taksi şoförlerine seslendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan “Turist Dostu Taksici” projesinin 3’üncü etabı Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde başladı.

"Önümüze hiçbir engel çıkmaması lazım"

"Tarihi Yarımada Taksicileri Turizm Eğitim Programı" dolayısıyla düzenlenen açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin turizm hedefinin büyük olduğunu ve 2023 yılınan kadar dünya ortalamasının üzerinde, istikrarlı bir büyüme hedefi koyduklarını söyledi. Ersoy, "Önümüze hiçbir engel çıkmaması lazım. Herkesin buna katılımcı bir şekilde destek verip turizm gelirlerinden pay alması gerekiyor." diye konuştu.

"Siz önce mesleğinize sahip çıkacaksınız"

"Siz mesleğinizin gereğini yerine getirmediğiniz zaman ister istemez alternatifleriniz oluşuyor, hukuki olmayan alternatifleriniz oluşuyor." diyen Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Ondan sonra devlete başvuruyorsunuz doğal olarak ve bir şekilde mağduriyetinizin giderilmesini istiyorsunuz. Siz önce mesleğinize sahip çıkacaksınız, siz gereği neyse yapacaksınız, olmuyorsa zaten devlet gerekli düzenlemeleri hem kanuni hem adli hem de kolluk kuvveti gücünde yapacak, yerine getirecek. O devletin vazifesi zaten. Bu bağlamda bu bilincin oluşması lazım." ifadelerini kullandı.

"En önemli noktalardan biri sizsiniz"

Turizm gelirinden herkesin pay alması gerektiğini kaydeden Bakan Ersoy, "İnşallah bu eğitimleri diğer ilçelere de yayacağız ve turizmi el birliğiyle yukarı taşıyacağız. En önemli noktalardan biri sizlersiniz. Yabancı turiste en çok dokunan kitle sizlersiniz. Belgeniz olmasa da aslında bir nevi turist rehberisiniz. Turiste doğru bilgi vermek, doğru yönlendirmek sizin göreviniz. Aynı şekilde içinizdeki sorumsuz arkadaşları düzeltmek, onları sistem dışına çıkarmak da sizin göreviniz. Biz de devlet, hükumet olarak üzerimize düşeni tabii ki yapacağız." dedi.



Bu Haber 20.01.2020 - 16:11:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Antalya'daki Taksiciler 21.01.2020 - 10:04

    Sayın bakanım; Antalya Kundu ve Belek bolgelerındekı taksıcıler başta olmak üzere büyük sorun var! Oteller yasa dışı olarak iskanda projede olmayan masaları rent a car firmalarına kiraya veriyorlar 30 40 bin euroya ve bu kişilerde bu parayı çıkartabilmek için mecbur transfer yapıyorlar. Taksıcıler de hanutculuk ve tur yapıyorlar. acil olarak bu konuda gerekli önlemler alınmalıdır sezon başlamadan önce taksicilere çeki düzen verilmelidir. Antalya da taksiciler başkanı değişti umarım anlayışta değişir

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.