Mehmet Nuri Ersoy ‘önde gelen’ acentelerle görüştü

Mehmet Nuri Ersoy ‘önde gelen’ acentelerle görüştü
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, TGA Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Kalay ile birlikte bir grup seyahat acentesiyle görüşme gerçekleştirdi.

TurizmGüncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TGA Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Kalay ile birlikte seyahat acenteleriyle görüştü.

Bedirhan Bayka- Sky Turizm, Davut Günaydın - Tigris Turizm, Burak Tombul - Diana Grup, Selami Hasimoglu - Ayder Turizm, Gürkan Özcan- She Tur, Gülşan Çürüksulu- Ayers Turizm katıldığı toplantıda, iç turizmde yüksek hacimli şirketlerin olmadığı görüldü.

Toplantıya katılan seyahat acentelerinin Bakan Ersoy’a sektörün sıkıntılarıyla ilgili bilgi verdiği ve bu sıkıntıların çözümü için destek talebinde bulunduğu öğrenildi. Acentelerin Ersoy’a ilettiği başlıca talepler ise şöyle:

Uçak biletleri ile ilgili yaşanan sorunların çözülmesi.

Kısa çalışma ödeneğinin turizm sektörü için uzatılması.

Seyahat sektöründe hizmet bedelinin yüde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi.

Evde çalışma uygulamasında sürenin uzatılması ve çalışma çerçevesi belirlenerek kalıcı hale getirilmesi.



Bu Haber 06.08.2020 - 16:28:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Resat 10.08.2020 - 11:24

    Hadi Diana ok'de diğerlerini pek duymadım.

  • Nadir catal 08.08.2020 - 11:23

    Turizm sektörü 1. Derece yara almışken halen daha cozum yok. Özellikle yurtdisi işi yapan incentive yapan acentalar vizelerinde durmasıyla adeta kepenk kapattı. Acil destek yapılmazsa sektör yok olacak. Bu masada diğer arkadaşların da dedigimi sektörün liderleri de olmalıydı... yoksa bacasız sanayi sektör büyük sorunlar olacağı çok açık. Çok fazla istihdam yaratan bi sektöre destek acıklı lazım. 1. Derece ülkemizin vitrini Turizm acenteleri unutulmamalı...

  • Mahmut yahşi 07.08.2020 - 04:14

    Bu toplantıya katılan acentalar turizmin önde gelen acentalarımı yazık yazık iç turizmin önde gelenlerinin ne faydayası oldu bugüne kadar iç turizm e acaba bana bunlardan biri için güzel bişey söylesin

  • Tolga 07.08.2020 - 01:59

    Lütfen bir daha bu kadar büyük acentecileri bir araya getirmeyin. Sağdan sola, soldan sağa hepsi ülkemizin en büyük acenteleri gerçekten.

  • abidik gubidik 07.08.2020 - 01:41

    İç pazarda sataılabilir otellerin % 70'ini bir operatör tek yetkili sıfatıyla kapatmış,100 acentası ile satıyor.Satmak için otel bulamıyoruz,bu önde gelen acentalar sayın bakanımıza ne dediler acaba?

  • Necati Çalışkan 07.08.2020 - 01:11

    Keşke ; jolly tur, prontotur,kappa,tura,tatilbudur,tatil sepeti,setur gibi iç turizme ve yurt dışı turizmine yön veren seyahat acentesi yetkilileri de bu toplantıya katılsalardı. Bugün böyle toplantılara katılmayacaklar da ne zaman katılacaklar. Acaba toplantıyı organize edenler onları çağırmadımı ya da çağırıldılar da onlar gitmediler mi. Sektörün bu kadar zor durumda olduğu bir dönemde açıkçası bir araya gelinmemesi ve ortak akılla sorunlara çözüm bulunulmaması kayıpları her geçen gün katlıyor. Turizm emekçileri ve patronlar zor durumda. çok büyük emeklerle yaratılan bu sektöre sırt dönmek asla kabul edilir bir şey değildir. Yapılanları daha doğrusu yapılmayanları hayretle ve dehşetle izliyorum ve herkes gibi bende üzülüyorum.

  • mahmut tuncer 07.08.2020 - 09:35

    Kime göre neye göre önde geliyor bu acenteler ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.