''Algıyı doğru yönetemezsek ekonomi ve turizm olumsuz etkilenir''

''Algıyı doğru yönetemezsek ekonomi ve turizm olumsuz etkilenir''

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınını yakından takip ettiklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs ile ilgili algının doğru yönetilmemesi durumunda, başta turizm sektörü olmak üzere ekonominin olumsuz etkileneceğini ifade etti. 


Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nda gazetecilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüsün sektöre etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün yazısına göre, koronavirüs ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Bakan Ersoy, ''Yurtdışında ‘koronavirüs alarmı’ diye bir algı oluşursa turizme kalıcı zarar verebileceği uyarısında bulunan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Eğer biz bu algıyı doğru yönetemezsek, başta turizm sektörü olmak üzere ekonomi olumsuz etkilenir” dedi.

''Şüpheli her olay koronavirüs olarak nitelendirilmemeli''

‘Salgın turizme zarar vermemeli’ diyen Bakan Mehmet Ersoy: Koronavirüsü adım adım izliyoruz. Çin'den kaynaklanan koronavirüsün turizmimize zarar vermemesi için gelişmeleri adım adım izlediklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, şüpheli her olayın “koronavirüs” olarak nitelendirilmemesi gerektiğini söyledi. Ersoy, yaratılacak yanlış algının turizme kalıcı zarar vereceği uyarısında bulundu.

“Hepsi koronavirüs değil''

Bakan Ersoy, gündeme ilişkin soruları şöyle cevaplandırdı: 

“Mevsim gereği gribal enfeksiyonların yoğun olduğu bir dönemdeyiz. Turizm de bir algı operasyonu. Algıyı ne kadar iyi yönetirseniz, o kadar başarılı sonuçlar alırsınız. Sağlık Bakanlığı ile bire bir çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı da çok hassas ve etkin bir şekilde takip ediyor. Koronavirüs alarmı çok sık gündeme geliyor. Biz bu algıyı eğer doğru yönetemezsek, turizm sektörü başta olmak üzere Türk ekonomisi olumsuz etkilenir. Bizde en ufak bir zafiyet yok. Bakanlığımız çok etkili ve hassas bir şekilde süreci yönetiyor.”

Her teşhisle ilgili gerekli hassasiyette önlem alındığını ancak şüpheli vakaların başka rahatsızlıklar olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Ersoy, “Koronavirüs alarmı diye vurgulayıp yurtdışında yanlış bir algı yaratırsak turizme kalıcı zarar veririz. Gribal enfeksiyonun yoğun olduğu dönemde şüphelerle karşılaşacağız, bunları doğru yönetmemiz lazım” dedi.

''Şu anda izliyoruz''

Dünya Sağlık Örgütü'nün konuya ilişkin yapacağı açıklamalar netleşmeden aktif bir eylem planına geçmenin doğru olmayacağını dile getiren Bakan Ersoy, “Ne yapacağımızı biliyoruz. Turizmi Geliştirme Ajansı'nın kurulma nedeni bu. Sektörlerimizi bunlara dayanıklı hale getirmeliyiz. Şu an için izlemedeyiz. Bizi endişelendirecek bir durum yok. Çinle ilgili büyük beklentimiz var. Bu beklentimizi etkiler. 2019'da 450 bine yakın Çinli turist ziyaretçimiz vardı. Bu sene de ciddi bir büyüme bekliyorduk. Bu büyüme gerçekleşmez. Türkiye'nin genel turist profilinde çok etkili bir sayı değil. Nerelere sıçrar onu konuşmak için erken. Gelişim gösterdikçe adım adım izliyoruz. Ona göre önlemlerimizi değiştireceğiz. Sadece Çin ile sınırlı kalırsa Türkiye'nin turizmi açısından çok etkili olmaz. Türkiye'nin 2020 hedefini etkilemez” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 30.01.2020 - 09:17:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.