Mehmet Nuri Ersoy: Kıbrıs turizmi için de strateji belirledik

Mehmet Nuri Ersoy: Kıbrıs turizmi için de strateji belirledik
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bir ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye turizmi için yapılan çalışmanın bir benzerini de KKTC için yapacaklarını söyledi.

Ziyaretinde KKTC Turizm Bakanı Ünal Üstel'i ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuzey Kıbrıs turizmi için de strateji belirlediklerini söyledi. Ersoy, ''Bizler ulaşımın iyileştirilmesi ve tanıtım konusunda bir strateji üzerine yoğunlaştık" diye konuştu.

‘’Biliyorsunu, Türkiye’de yeni hedefler var...’’

KKTC'ye giden yabancı turist sayısının düzenli olarak artmasını istediklerini ifade eden Ersoy, Türkiye olarak Kıbrıs'a destek vereceklerini açıkladı. Ersoy, ''KKTC'nin dünyadaki turizm potansiyelini tanıtım açısından artıracağız. Önemli olan Kıbrıs'ın en büyük ekonomik değeri olan turizmin ekonomiye daha iyi şekilde katılmasını sağlamak. Biliyorsunuz, Türkiye'de yeni hedefler 75 milyon turist, 65 milyar dolar gelir. Benzer çalışmayı KKTC ile de yapmak istiyoruz. KKTC'nin de bizlerin rüzgarıyla bu turizm pastasından pay alması için gerekli çalışmaları birlikte yapacağız." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 22.08.2019 - 14:31:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.