Mehmet Nuri Ersoy: İddialar yalan ve saçma

Mehmet Nuri Ersoy: İddialar yalan ve saçma
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan ormanlık alanların imara açıldığına ilişkin iddiaların yalan olduğunu ileri sürdü.

Yeni Türkiye binasının açılışı için Erdoğan ile birlikte New York’a giden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amerika’nın Sesi Türkçe Servisi’nin yanan ormanlık alanların imara açılıp açılmadığına ilişkin sorularını yanıtladı.

İddiaların yalan ve saçma olduğunu ileri süren Mehmet Nuri Ersoy, “Anayasayla korunan alanlar için böyle bir iddiada bulunulması saçma. Bu uzaktan yakından olası bir şey bile değil. Bu alanlar anayasa maddesiyle korunuyor. Bir tane bile örnek gösterilemedi şu ana kadar” dedi.

Ersoy basına yansıyan haberlerle ilgili olarak “Bu konuda bir tane örnek gösterin. Geçmişte verilmiş bir tane örnek gösterin. Bir tane bile yok. Bir tane örnek gösteriliyor o da doğru örnek değil. O zaman Demirel Cumhurbaşkanı, CHP dışarıdan destek veriyor bir azınlık hükümeti var. 1997 yılında yatırım izni veriliyor o izinden 10 yıl sonra orman yangını çıkıyor. O doğru örnek değil bu arada yanan yer de orası değil. Oranın yan tarafı yanıyor yan tarafa da yatırım yapılmıyor zaten” ifadelerini kullandı.

Ersoy ayrıca bu konuda tek bir gerçek örnek dahi bulunmadığını tekrarlarken “Bir tane gerçek örnek yok bu, klasik muhalefetin yaptığı bir sistem“ dedi.



Bu Haber 20.09.2021 - 10:29:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.