Mehmet Nuri Ersoy: Hedef turizm gelirinde dünya üçüncülüğü

Mehmet Nuri Ersoy: Hedef turizm gelirinde dünya üçüncülüğü
Antalya’nın Alanya ilçesinde turizmcilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hedeflerinin turizm gelirinde dünya üçüncülüğü olduğunu belirtti.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odasında turizmcilerle bir araya gelen Mehmet Nuri Ersoy, 2028 yılına kadar turizm gelirini 100 milyar dolara yükselterek dünyanın en fazla turizm geliri elde eden üçüncü ülkesi olmayı hedeflediklerini anlattı. Ersoy “2028’de 100 milyar dolar hedefimiz var. Bunu da aşama aşama bütün planları zamanında ve adımları yerinde atarak gerçekleştireceğiz. Bu kendi kendine olmuyor. Bu sistemli programlı çalışarak oluyor. Herkesin üzerine düşen görevleri var. Merkez yönetim olarak bizlerin görevi var.” dedi.

Antalya Havalimanının kapasitesinin 2025 yılında iki katına çıkacağını anımsatan Ersoy, “2021 yılında Antalya Havalimanı ihalesi yapıldı. İnşaatı başladı. Bu sene yüzde 30 kapasite artışı olacak ve 2025’te kapasitesi iki katına çıkmış bir havalimanı olacak.” ifadelerini kullandı.

Ancak havalimanı yapmakla işin bitmediğin kaydeden Turizm Bakanı “Doğru yol hatlarıyla hızlı ve emin şekilde bu havalimanları üzerinden gelen misafirleri otellerine ulaştırmamız gerekiyor. O yüzden Alanya-Antalya otobanı ile ilgili çok büyük ihtiyaç vardı. Bu ihaleyle gerçekleştirdik önümüzdeki yıllarda kısmi de olsa otobanları açıp hayatımıza kazandırmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.


Bu Haber 19.02.2024 - 08:17:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmci 27.02.2024 - 01:10

    Biz acenteciler bitmişiz haberimiz yok bu yıl çok fazla acenteci istifa edecek çooook

  • Sondan üçüncü mü?

    Rahmet Bol 19.02.2024 - 11:31

    Bakanımız turist rehberleri ile uğraşır. Yabancı dil bilmeyen Rehber, otobüslerde yabancı tur liderleri... Bakanımız acentelerle uğraşır. Acentelerin sayısı 15.000 değil sadece 200-300 tane der durur. Birkaç kankasını zengin etsin bakanımız ve acenteleri, rehberleri, otel çalışanlarını kendisine köle etsin yeter... Tebrikler... şimdiden ilk sıralarda Türkiye turizmde yerini aldı. Ama sondan...

  • Gönülden Turizmci 19.02.2024 - 10:34

    Acenteleri zengin ederek mi yapacak bunu? ayrıca daha önceden niye Turizmde başarılı olamadık? Neden zengin Turistler ülkemize gelmiyor. Ben bu bakanı başarısız buluyorum acilen bakan değişmelidir. Seçimlerde oy kaybına neden oluyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.