Mehmet Nuri Ersoy hangi şehirden milletvekili adayı olacak?

Mehmet Nuri Ersoy hangi şehirden milletvekili adayı olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanları milletvekili adayı yapacağını açıklamasından ardından gelen kulis bilgilerine göre, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un İzmir ya da İstanbul’dan milletvekili adayı olması bekleniyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “17 kabine üyemin değişik illerde görevler vereceğiz, büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun yerlerdir” demiş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankara’dan milletvekili adayı olacağını açıklamıştı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Antalyalı olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ise İzmir ya da İstanbul listelerinde yer alması bekleniyor

Kulislere göre, bakanların milletvekili adaylıklarında depremden zarar gören 11 il öncelikli olacak.

Kulislere yansıyan bilgilere göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kahramanmaraş’ta, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Hatay’da, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Şanlıurfa’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın da Osmaniye’de milletvekili adayı yapılacağı belirtiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ise İstanbul birinci bölgeden liste başı olacağı kaydediliyor. Öte yandan Kurum’un 2024 yerel seçimlerinde de İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday yapılacağı ifade ediliyor.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Adana, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Kayseri, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un İstanbul, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Trabzon, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Diyarbakır, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Kocaeli ya da Bursa, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Manisa, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Ankara ya da Tokat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in İstanbul listelerinde yer alması bekleniyor.



Bu Haber 24.03.2023 - 13:41:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.