Mehmet Nuri Ersoy: Fiyatlar artmadı ama artırmalıydık!

Mehmet Nuri Ersoy: Fiyatlar artmadı ama artırmalıydık!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk otellerinin Rusya pazarına dönük fiyatları yüzde 15 arttırmasının söz konusu olmadığını söyledi.


Rus-Türk Toplumsal Forumu programı çerçevesinde verilen yemekte Rus gazetecilerle bir araya gelen Mehmet Nuri Ersoy, daha önce basında yer alan Türk otellerinin Rusya pazarında fiyatları yüzde 15 arttırdığı haberlerinin doğru olmadığını söyledi. 2019 sezonunda fiyat artışı olmadığını, fiyatların 2015 yılındaki seviyede kaldığını ifade eden Ersoy, ‘’ancak otellere ve yapılara yatırım yapabilmek için fiyatlar arttırılmalıydı.’’ dedi.

Fiyatların arttırılmasının sektörün gelişimi ve hizmet kalitesinin arttırılması için iyi olacağını kaydeden Ersoy, fiyatlardaki küçük artışında da dolardan Rusya pazarında fiyatların dolardan euroya geçmesinden kaynaklandığını söyledi.

Türkiye’nin yıl sonuna kadar Rusya’da vize serbestisi beklediğini ifade eden Mehmet Nuri Ersoy, vize serbestisinin sağlanmasıyla birlikte Rusya’ya giden Türk vatandaşlarının sayısının katlanarak artacağını savundu. Ersoy, Türklerin sadece Moskova St Petersburg’a değil, aynı zaman Rusya’nın Sibirya ve Baykal bölgesine de ilgi gösterdiğini kaydeden Ersoy, Rusya’nın emniyet mensuplarına Türkiye’de tatil izni vermesinden de memnuniyet duyduklarını söyledi



Bu Haber 28.06.2019 - 09:27:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.