Ersoy açıkladı: Daha az turist gelmesinin sağlıklı olduğuna karar verdik

Ersoy açıkladı: Daha az turist gelmesinin sağlıklı olduğuna karar verdik

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasını tespit edilmesinin ardından Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la toplantı gerçekleştirdi. 


''’Daha az turist gelmesinin mantıklı olduğuna karar verdik''

Toplantı sonrası üç bakanın katılımıyla açıklama yapıldı. Basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm talebinin nisan sonuna ertelenmesinin mantıklı olduğunu söyledi. Geçen seneye kıyasla ülkeye daha turistin gelmesini sağlamanın daha sağlıklı olacağına karar verdiklerini kaydeden Ersoy, ''Dün sektör temsilcileriyle bir toplantı yaptım. Maliye ve Hazine Bakanımızla da bir toplantı yaptım. Bir hafta içinde sektörel desteklerle ilgili açıklama yapacağız. Kültürel etkinlikler ve organizasyonlarla ilgili, bakanlığımıza bağlı organizasyonları nisan sonuna ertelemek… Yarın netleştireceğiz.'' dedi.

''Sezon açılışı nisan sonu olacak''

Açılmamış oteller içn sezon başının nisan sonu olması gerektiğini söyleyen Ersoy, ''Önemli olan mart ve nisanda sayı yakalamak değil. Virüs riskinin azalmasından sonraki rakamlar çok önemli. Özellikle zincir oteller, bir tanesini iki tanesini açacak. Biz aslında sezonu nisan sonuna ertelemiş olacağız.'' diye konuştu.

Koronavirüs salgınına ağır şekilde ilk yakalananların kruvaziyer gemileri olduğunu ifade eden Mehmet Nuri Ersoy, ''Şimdi sağlık protokolünü uygulamaya başladılar. Ama bizim için öncelikli olan geminin protokolü ve kendisi değil, yolcu profili bizi ilgilendiriyor.



Bu Haber 11.03.2020 - 18:52:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • TURIZIMCI 12.03.2020 - 10:23

    Bakan bey aciklamalar yapiyor fakat hotelleri Maxx ve Voyage zincirleri acentalardan 100% early booking odemesi istiyor . gemi batiyorda haberimizmi yok ??? bakanin hotelleri ne kadar para toplarsak toplayalim onun derdinemi dustu ??

  • Levent ERGİN 12.03.2020 - 10:09

    Bence iç turizmi artırmanın yolları aranmalı.Önce kendi vatandaşımıza uygun fiyatlarla tatil yapmaları sağlanmalı.Otel dolulukları bir kaç ülke ile sınırlandırılmamalı.Şu an kötü hastalıklı bir dönemden geçiyoruz.Hepimiz telaşlıyız.Ama panik yok,önlem var.Bu arada konaklama vergisi uygulaması da belki biraz askıya alınır diye düşünüyorum.Hepimize kolay gelsin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.