Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme'deki iddialarla ilgili ne dedi?

Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme'deki iddialarla ilgili ne dedi?
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Suudi Arabistanlı bir şirketin Çeşme için hazırladığı belirtilen projeyle, Bakanlığın bir ilgisinin bulunmadığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, daha önce yaptığı açıklamalarda Aydın’ın Didim ve İzmir’in Çeşme ilçelerinde yeni örnek projeler üzerinde çalıştıklarını belirtmiş, bu projelerin doğaya saygılı, emsal yoğunluğu düşük, yatay mimari ile inşa edilmiş, 12 ay açık kalacak yapıya sahip ve esnafa da çalışma ortamı sağlayan projeler olacağını kaydetmişti.

Bu açıklamanın ardından Suudi Arabistan merkezli Albassam Grup'un Çeşme için büyük bir turizm projesi hazırladığına ilişkin haberler, 'Bakan Ersoy'un bahsettiği projeyi Suudi şirket mi hayata geçiriyor' yorumunu beraberinde getirmişti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Bakan Ersoy'un ''sosyal medyada dolaşan proje Bakanlığın projesi değil'' dediğini söyledi.

''Proje bize ait değil''

Ekrem Oran Bakan Ersoy'la yaptığı görüşmeye ilişkin, “Sayın Turizm Bakanımızla az önce yaptığım telefon görüşmesinde sosyal medyada dolaşmakta olan projenin hiçbir şekilde Turizm Bakanlığı projesi olmadığını ayrıca bakanlığımızın projeleri içinde bir kanal açma düşüncesinin de bulunmadığını ve yapılacak projelerde Çeşme Belediyesi ile istişare halinde olacaklarını sevinerek öğrendim. Acele kamulaştırmalarla ilgili süreçlerin de takipçisi olacağım. Çeşme ailemin ve kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 03.02.2020 - 10:20:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.