Mehmet Nuri Ersoy: Bu fonun çok büyük faydası var

Mehmet Nuri Ersoy: Bu fonun çok büyük faydası var

Erzincan'da Doğa Sporları ve Turizm Çalıştayına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Geliştirme Fonu, sinema destek yasası ve kurulması planlanan Türkiye tanıtım portalına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Kuracakları portal ile Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sunacaklarını ifade eden Bakan Ersoy, çıkarılan sinema destek yasasının turizm sektörüne sağlayacağı faydalar ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Sinema destek yasasının ardından haziran ayında bir de web portalı hayata geçireceklerini söyleyen Ersoy, 'Türkiye’nin film platosu olma özelliği taşıyan yerlerinde çekilecek özellikle yabancı yapımlara maliyetlerinin yüzde 30'una kadar destek verileceğini belirtti.

Türkiye'ye film çekmeye gelenlerin yaptığı şeyin bir turizm hareketi olduğunu belirten Ersoy, bunun da ötesinde bu filmlerin Türkiye'de ve dünyada gösterileceğini ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağını vurguladı.

Turizm Geliştirme Fonu'nun seçimlerden hemen sonra yasalaşacağını dile getiren Mehmet Nuri Ersoy, ''Turizm geliştirme fonu Türkiye turizminin tanıtımı başta olmak üzere, Türkiye’de yeni turizm alanları, yeni turizm alternatifleri oluşturmak için kurulan bir yapı. Bu güne kadar Turizm Bakanlığı tarafından yapılmış bu aktiviteler Turizm Bakanlığı’nın önderliğinde, turizmin bütün paydaş STK’larının da yer alacağı bir fon ile daha hızlı, daha organize ve daha sürdürülebilir bir şekilde hayata geçirilecek. Bu fonun çok büyük faydası var” diye konuştu.


Bu Haber 09.02.2019 - 19:30:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 11.02.2019 - 10:36

    Bakanlık tarafından icra edilmiş olan ''en tutarlı eylem'' 2002'deki 2.Şura gereğince Resmen devreye sokulan 2007-2023 Türkiye turizm Stratejisi'dir! ANCAK geçen yıl yapılan 3.Şura'da 16*YILLIK 2.HAMLE SÜRECİ YOK SAYILARAK İlan edilen 'içi boş bir' 3.Hamle ile ne yapılabilir? Turizmin toparlanması RAYINDAN ÇIKAN MEKANİZMANIN 2023-TTS Prensipleriyle, tekrar ve acilen yerli yerine oturtulmasına bağlıdır! #TurizmdeÇÖZÜM için #UyanTURİZM #TAG*Medya

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.