Bisiklet turizmiyle yılda 4 milyar euro kazanabiliriz

Bisiklet turizmiyle yılda 4 milyar euro kazanabiliriz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin bisiklet turizminden yılda 4 milyar euro kazanabileceğini söyledi.


''Avrupa'da kruvaziyer turizmi pazarı 39, bisiklet turizmi pazarı 44 milyar euro''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Avrupa'da bisiklet turizmi pazarının 44, kruvaziyer tuizmi pazarının 39,3 milyar euro olduğunu söyledi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın amaçlarından birinin bisiklet turizmini Türkiye'ye kazandırmak olduğunu kaydeden Ersoy, Ajansın kilit personelinin yılbaşına kadar oluşacağını belirtti.

''Orta vadede 4 milyar euro kazanabiliriz''

27 Eylül'de Türkiye'nin yeni tanıtım filmlerini yayınlayacaklarını Turizm Master Planının da aynı tarihte açıklancağını kaydeden Ersoy, bisiklet firmalarıyla görüşmelerin devam ettiğini, bisiklet dostu otellere ihtiyaç olduğunu, 2020 sonuna kadar bu projenin hayata geçirilmesini planladıklarını aktardı. Ersoy, bisiklet turizmiyle Türkiye’nin orta vadede 4 milyar euroluk bir turizm gelirine ulaşabileceğini kaydetti.



Bu Haber 20.09.2019 - 11:55:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kerem 21.09.2019 - 12:00

    Siz alt yapı yatırımlarını yapın, kamu personellerinin hizmet standardını AB ülkeleri seviyesine getirin, hukuk ve demokrasiyi tesis edin yeterli. Gerisi kendiliğinden gelecektir!

  • Murat Atsever 21.09.2019 - 11:22

    Bir turizm çalışanı, kesinlikle katılıyorum dediğinize... güzel doğada sadece kaldırımda değil doğanın içinden de yürümek ve gezmek lazım. Bakanımız güzel bir noktaya dikkat çekmiş... Tebrik ederim.

  • Bir turizm çalışanı 20.09.2019 - 09:19

    Belek gibi bir yerde bisiklet yolu yok tüm oteller yola sıfır tel örgüler çekmişler , içeriyi bile göremiyorsun oysa ne güzel olurdu yola paralel 2 tane çam ağacın altında gölgede yürümek veya bisiklet sürmek için bir yol düşünülmüş olsaydı..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.