Mehmet Nuri Ersoy: Aynı hızla zirveden inersiniz

Mehmet Nuri Ersoy: Aynı hızla zirveden inersiniz
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin üç tarafında savaş yaşanmasına rağmen turizmde başarılı olduğunu söyledi. Belediyelerin turizm master planı hazırlaması gerektiğini savunan Ersoy “Aksi takdirde sizin zirveye çıkmanızın çok önemi yok. Aynı hızla zirveden inersiniz.” diye konuştu.

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivalinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin turizmdeki hedefinin dünya üçüncülüğü olduğunu kaydetti. Bunun için artık bakanlık çalışmalarının dışında ilçe ve büyük şehir belediyelerinin de turizm master planlarını hazırlayarak sürece dahil olması gerektiğini söyleyen Ersoy, turizm master planı olmayan turizm şehrinin olmaması gerektiğini anlattı.

“Üç tarafımızda savaş var”

Turizm sektörünün bağışıklı hale gelmesi gerektiğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki dezavantajlara dikkat çekti. “Bulunduğumuz jeopolitik ortam sebebiyle her zaman bir kriz oluyor. 3 tarafımızda savaş var bakacak olursanız” diyen Ersoy, dezavantaja rağmen Türkiye’nin turizmde dünya dördüncülüğüne kadar yükseldiğini ifade etti. 

“Bu iş tek başına Bakanlığın yapacağı bir iş olmaktan çıktı”

Pazar ve ürün çeşitliliği için çalıştıklarını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “THY’nin uçtuğu her yer hedef destinasyondur dedik. Eskiden 4-5 ülke ile turizm yapıyorduk. Şimdi 330 şehre uçan bir havayolumuz var. Turizmi her şey etkiler bunu bilerek hareket edeceksiniz. Bir üründe bir pazarda sorun çıktığında diğerleri ile destekleyeceksiniz. Rakamlar artık öyle bir yere geldi ki bu tek başına Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapacağı bir iş olmaktan çıktı. Burada ilçe ve büyük şehir belediyeleri çok çok önemli. Turizm master planları oluşturmaları lazım. Turizm master planı olmayan turizm şehri olmaz.

Turist yönünü değiştirir

81 ilin turizm gelirlerinin artması için yerel yönetim işbirliğinin altını çizen Bakan Ersoy, “Benim önerim çok açık. Büyükşehir master planını yapacak. Sonra turizm master planının gereklerini yapacak. Yaptığı kadar sonuç alacak. Aksi takdirde sizin zirveye çıkmanızın çok önemi yok. Aynı hızla zirveden inersiniz. Turizm böyle bir şeydir. Önemli olan bizim yükselmemiz değil pozisyonumuzu koruyarak yükselmemiz. İçi boş bir şeyi tanıtırsanız turist yönünü değiştirir” dedi.


Bu Haber 27.05.2024 - 09:30:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.