Mehmet Nuri Ersoy: Avrupa yakasında ikinci bir havalimanına gerek yok

Mehmet Nuri Ersoy: Avrupa yakasında ikinci bir havalimanına gerek yok

Atatürk Havalimanındaki yıkıma ilişkin açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önümüzeki 100 yıl boyunca İstanbul-Avrupa yakasında ikinci bir havalimanına ihtiyaç olmayacağını savundu.


Tartışma yaratan Atatürk Havalimanındaki pistlerin yıkımı ile ilgili bir açıklama da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan geldi. Her iki havalimanının da aynı uçuş koridorunu kullandığını söyleyen Ersoy, “Teknik olarak ikisine aynı anda iniş ve kalkış yapılamıyor. Ya birini açık tutacaksınız ya da diğerini." dedi.

“Önümüzdeki 100 yıl Avrupa yakasında ikinci bir havalimanına ihtiyaç yok”

3 pisti olan Atatürk Havalimanının 1,5 pist verimliliğinde kullanıldığını ileri süren Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanında ise 6 pist potansiyeline sahip olduğunu ve kapasitesinin 4 kat daha fazla olduğunu savundu. Ersoy, "İstanbul'a yeni bir havalimanı gerekiyordu. 6 pistin aktif kullanıldığını düşünürsek, gelecek 50 yıl hatta 100 yıl herhangi bir havalimanına Avrupa yakasında ihtiyaç yok, kapasiteyi fazlasıyla karşılayacak seviyede." diye konuştu.

Ersoy ayrıca, Atatürk Havalimanındaki pistlerden birinin acil durumlar için açık tutulacağını da sözlerine ekledi.



Bu Haber 18.05.2022 - 09:43:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Plansız Gelişme Hüsran Yaratır

    Zafer Cengiz 05.06.2022 - 08:46

    Kentin altyapısı kuvvetli Yeşilkoy Havalimani için kolay ve ucuz destek yatırımı yerine, prestij kaygılarına kapılarak alelacele girilen Mega proje kararının getirdiği çelişkilerle "Yeşilköyü inatla Ranta kurban etmek" YANLIŞ BİR TARİHİ KARARDIR ve ACI SONUÇLARI YILLARCA SİNEYE ÇEKİLEREK KULAKLAR SÜREKLİ ÇINLATILACAKTIR.. #TAG

  • Madem gerek yoktu !!!

    kaan berkkan 18.05.2022 - 09:55

    Madem gerek yoktu, neden yapıldı İstanbul havalimanı ???

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.