Mehmet Nuri Ersoy: Aşılıyım filminin yapılmasını ben istemedim

Mehmet Nuri Ersoy: Aşılıyım filminin yapılmasını ben istemedim
Gazeteci Cüneyt Özdemir, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığı görüşmenin detaylarını kendine ait YouTube kanalında açıkladı. Ersoy, tepki çeken ‘aşlıyım’ reklam filmini kendisinin istemediğini reklam filmine ajans yönetimindeki turizmcileri karar verdiğini ileri sürdü.

‘’Kararları turizmciler veriyor’’

Cüneyt Özdemir, Türkiye kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanan ve hemen yayından kaldırılan ‘aşılıyım, tadını çıkar’ tanıtım filmi ile ilgili olarak Mehmet Nuri Ersoy’un, ‘’Biz yeni bir reklam ajansı kurduk. Bu da sadece Bakanlığa bağlı değil. Turizm sektörünün önde gelen isimlerinin olduğu bir ajans. Kararları onlar veriyor, profesyoneller yapıyor. Eskisi gibi ‘onu yap, bunu yap’ demiyoruz. Türkiye’nin tanıtımı nerede yapılacak, ne yayınlanacak onlar karar veriyorlar.’’ dediğini söyledi.

‘’Ben zaten yapılmasını istemiyordum’’

Mehmet Nuri Ersoy’un, ‘’Benim de içime sinmedi. Zaten ben yapılmasını istemiyordum. Yayınlandıktan iki saat sonra da yayından kaldırılmasını ben istedim ve kaldırttım’’ dediğini kaydeden Özdemir, Ersoy’a sorduğu diğer soruları ve yanıtlarını şu şekilde özetledi:

Ruslar neden gelmiyor?

Rusların gelmemesi tamamen duygusal (ekonomik). Ruslar turisti Soçi’ye göndermek istiyor. Oysa Soçi bu mevsimde soğuk. Servis Türkiye ile kıyaslanmayacak kadar kötü. Gitmek istemiyorlar ama fırsat bu fırsat. Çünkü en son neden korona. Çünkü bizdeki rakamlar da düştü. Bir tek Ruslar değil, İngilizler de aynı durumda. İngilizler de halk yurt dışına gitmesin, para burada kalsın istiyorlar. Bir tek Almanlar bunu kırdı ve herkese açtılar.

Bu yıl Yunanistan ile Türkiye sınırları açılacak mı?

Açılacak ama orada da Yunanistan uyanıklık yapıyor. Kruvaziyer gemilerine ‘son durak Yunanistan olacak’ diyorlar. Şu anda Dışişleri Bakanlığı bununla uğraşıyor.

Turistlerin gelmesi için vaka sayısının 5 bine indirilmesi gerektiğini söylediniz. Bu çok talihsiz bir demeçti?

Ya öyle değil, ne yapayım dedi. Bir rakam var. Bu matematik olarak hesaplanan bir şey. Beş binin üstüne çıktığında hastane artıyor, sayı artıyor. Sayı beş binin altına indiğinde açıyorlar kapıları. Yoksa ben 5 binin altına fiksleyelim demedim.

Maldiv kumu diye bir saçmalık var, bu nedir?

Maldiv kumu falan değil. Bodrum’da bodrum kumu, Antalya’da Antalya kumu olmalı. Bir dönem biz de yaptık ama vazgeçtik. O fotoğraflar da sürekli kullanılıyor.



Bu Haber 08.06.2021 - 10:51:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ali Can Sürmeli 08.06.2021 - 09:37

    Yahu siz mi kendinizi çok akıllı zannediyorsunuz, yoksa karşınızdakileri mi aptal sanıyorsunuz , belli ki Cüneyt Özdemir’i de mamalamışsınız. Söylediğiniz hiçbirşey doğru değil. İstifa onurlu bir davranıştır, Siz bu ülkenin turizm bakanı olacak niteliklere sahip değilsiniz.

  • Fatih 08.06.2021 - 06:55

    Sayın bakanım covid 19 Rusya'nın umurunda değil adamlar aşıyı buldular.Tatile gidenleri aşilayip gönderir.Uçaklarin iptal olması Ukrayna ya İHA satışın dan dolayı, olmasın.Biz turizmden kazancını sağlayan lar, çok zor durumdayız.Lutfen biraz da oy aldığınız halkın arasında gezin.

  • Serhan Eryörü 08.06.2021 - 05:20

    Yalan dolan başkasına suç at günah keçisi başkaları olsun. Senin başının altından çıktığını herkez biliyor. Kendi cepleriniz için Türk milletini ezen edene.

  • sadun alp 08.06.2021 - 01:15

    Sayın Ersoy siz Turizm Bakanısınız,bunun kaldırılması için nasıl talimat verdiyseniz bunun yayımı içinde sizin onayınız var demektir.Bunun aksi kesinlikle düşünülemez,tepkilerden sonra yayımdan kaldırtacagınıza keşke bunu yayımlatmamış olsaydınız. Her konuda oldugu gibi kabahat gelin olmuş kimse evlenmemiş,ama başarıya herkes sahip çıkıyor maalesef

  • Caner 08.06.2021 - 01:02

    Bugüne kadar 30 milyon gelecek Rusya İngiltere açacak diyordun verdin gazı insanlara yatırım yaptılar otellerine iş yerlerine veeee şimdi işin özünü söylüyorsun. Derhal istifa etmelisin otellerine yeterince peşkeş çektin Zaten. İnşallah ets turda otellerinde batar.

  • Arif 08.06.2021 - 12:00

    En sonunda dürüst bir şekilde gerçeği söylemiş.Ekonomik olarak çoğu ülkeler dar boğaza girdi. Rusya da bu yüzden göndermiyor zaten. Mısıra bile çok düşük seviyede uçuş izni verdi o da bir kaç gün önce.Türkiye yasağını eylülden önce kaldırması büyük sürpriz olur. Mesele korona değil zaten.

  • kerim 08.06.2021 - 11:08

    İnşallah bizlere de tarafsız, adil, her sektörün derdinden anlayan ve çözüm getiren turizmin gelişmesi için gereğini en uygunu ile yapan BİR BAKAN NASİP OLUR İNŞALLAH ...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.