Mehmet Nuri Ersoy Antalya'da sezonu değerlendirdi

Mehmet Nuri Ersoy Antalya'da sezonu değerlendirdi
Antalya'nın turistik bölgesi Belek'te inşaatı süren ileri derece biyolojik arıtma tesisinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sezona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Belek'te yapımı devam eden ileri derece biyolojik arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Bakan Ersoy tesise ilişkin olarak, “Burası mevcutta 25 bin metreküplük bir arıtma tesisiydi, yeterli olmuyordu artık bölgeye. Şu anda ilave 65 bin metreküplük bir tesis yapılıyor ve kapasitesi 90 bine çıkartılıyor. Su alma havzası ise 130 bin metreküp olarak hazırlanıyor. Tabi buranın diğer normal arıtmalardan farkı ileri derece biyolojik arıtma olması, yani gelecek 50- 60 yıl boyunca herhangi bir sorun yaşamayacak ve suyun en iyi derecede, en iyi kalitede arıtılıp hizmete alınacağı bir nokta. O açıdan da çok faydalı." dedi.

''Otellerin yüzde 96-97'si açıldı''

Kurban Bayramı ve turizm sezonuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Mehmet Nuri Ersoy, bayrama ilişkin taleplerin şu anda iyi gittiğini ve geçen seneden çok daha fazla iç turizm hareketi olduğunu kaydetti. Rezervasyonlarda artış gözlemlediklerini belirten Ersoy, “Yurt dışından da gelmeye başladı. Takip ediyorum özellikle tatil noktalarında Kuzey Ege'den Mersin'e kadar olan hattı değerlendiriyorum otellerin çok büyük kısmı açıldı, yüzde 96- 97'si açıldı. Bu bizim açımızdan sevindirici. Yeni açılan oteller de var, hizmete giren ama pandemi sebebiyle kapanan otellerin büyük bir kısmı açıldı tatil bölgelerinde. İnşallah sezonun da uzayacağını düşünüyoruz. Bu sene geç başlayan sezonun kasım, aralık ayına uzamasıyla verimli bir sezonu inşallah Türk turizmcisi geçirmiş olacak" diye konuştu

''Temmuz, ağustos, eylülde 15 milyonluk bir sayıyı yakalarız''

Turizm hedefini revize ederek 25 milyon turist, 20 milyar dolar da gelir olarak belirlediklerini kaydeden Ersoy, ''Şu andaki rakamlar iyi gidiyor, gelirde de 20 milyar dolarlık bir hedefimiz var. Haziran sonu itibarıyla iki hafta içinde sayılar açıklanır TÜİK tarafından ama 7 milyon 250 bin civarında bir yurt dışı ziyaretçi sayısını Türkiye yakaladı. Temmuz çok iyi gidiyor, ağustosun daha iyi gideceğini düşünüyoruz. Temmuz, ağustos, eylülde 15 milyonluk bir sayıyı inşallah yakalarız, diye düşünüyorum. Sonrasında zaten kalan sayılarla 25 milyonu inşallah bulur. İşin matematiği nedir, diyorsanız 25 milyonu bu matematikle yakalarız gibi gözüküyor.'' dedi.

''Tek tek görüşüyoruz''

Havalimanlarında sayıların artarak devam ettiğini ve bunun sevindirici olduğunu belirten Ersoy, ''Şimdi karantina kapsamında tutan bazı ülkeler vardı. Onlarla da tek tek görüşüyoruz. Benim bu hafta da bazı ülkelere ziyaretlerim olacak. Onlar da karantina kapsamından Türkiye'yi yavaş yavaş çıkarıyor. İnşallah 25 milyonu da geçeriz, diye hedefliyoruz ama şu anki hedefiniz nedir, diyorsanız 25 milyon turist 20 milyar dolar gelir bu sene için hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 12.07.2021 - 09:16:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mert 13.07.2021 - 03:13

    Otel dışında olan esnaflar Turizme en büyük zararı siz veriyorsunuz sadece Turistleri kazıkladınız şimdi kaliteli Turist gelmiyor bunu hakettiniz ağlamayın

  • İsmail E. 13.07.2021 - 01:04

    İstediğiniz sayıyı yakalarsınız elbet ama sadece otelciler kazanır peki dışardaki esnaf bunları hiç düşündünüz mü sayın bakan, tamam oteller dolu ama bizler dışarda çalışanlar ne olacak,getirdiğiniz turistler kalitesiz harcama yapmıyorlar, rezervasyon olarak 2019 u geçti dediniz Almanlar için,ama maalesef gelen Alman yok Almancı Türkler var kusura bakmayın tam 18 aydır iş yapamıyoruz sizlere bol kazançlar saygılar.

  • Gökhan 12.07.2021 - 05:00

    Senin ve kardeşinin yatcak yeri yok.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.