Mehmet Nuri Ersoy’dan Almanya ziyaretine ilişkin açıklama

Mehmet Nuri Ersoy’dan Almanya ziyaretine ilişkin açıklama
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile birlikte Almanya’ya yaptığı ziyarete ilişkin bilgi verdi. Ersoy, hava trafiğinin başlaması durumunda Türkiye’nin hızlı bir çıkış yapmasını beklediklerini söyledi.

Güvenli turizm için Türkiye’nin yaptıklarını Almanlara aktardıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet nuri Ersoy, ‘’Hem Türkiye ortalamasında yüzde 50 (vaka sayısı) düşüş var, hem de tatil bölgelerinde yüzde 50 daha fazla düşüş var. Onlar hemen hemen Avrupa’ ın istediği hedeflere de çok yaklaşmış durumdalar, onlar da çok dikkatlerini çekiyor.’’ dedi.

‘’BionTech ile de yoğun aşılama başladı’’

Türkiye’deki aşılama ile ilgili gelişmeleri de aktardıklarını kaydeden Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Yoğun aşılama Alman aşısı olan BionTech ile de hızlanmaya başladı. Sağlık Bakanımız dfa açıkladı. İkinci parti aşılar Türkiye’ye teslime dilmeye başlandı. Bunlar da hızlı bir şekilde devam edecek.’’ dedi.

‘’Almanya bugün-yarın seyahat güncellemesi yapacak’’

Almanya ziyaretinin zamanlama açısından iyi olduğunu söyleyen Ersoy, Almanya’nun bugün veya yarın seyahat trafiği ve ülke sınırlamaları ile ilgili güncelleme yapacağını ifade etti. Ersoy, ‘’Alman meslektaşlarımızla aslında bu trafiğin hızlıca başlamasını istiyoruz. Zaten biliyorsunuz, bizim Almanya ile köklü ilişkilerimiz var. Çok fazla sayıda Türkiye vatandaşı da Almanya’da yaşıyor ve doğal tatil trafiği olarak da Türkiye’yi kullanıyorlar. Tüm bunlara baktığımız zaman, bu trafiği güvenli bir şekilde sağlamamız gerekiyor. Bu açıdan verimli bir çalışma oldu. Bilgi alış-verişini yaptık.’’ ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl da Turizm Geliştirme Ajansıyla yoğun bir tanıtım yaptıklarını belirten Ersoy, Türkiye’nin artık belli noktalarda belli ürünlerle değil, birçok ürünle pazarda yer bulduğunu kaydetti.

‘’Trafiği başlattığımızda Türkiye’nin hızlı bir çıkış yapmasını bekliyoruz’’

Ersoy konuşmasının devamında, ‘’Trafiği başlattığımız anda Türkiye açısından hızlı bir çıkış bekliyoruz.Avrupa Birliği'nin geçen hafta aşılanmış vatandaşlardan aşı belgesi dışında başka herhangi bir belge istenmemesi kararı aldığını ifade eden Ersoy, "Onlar Green-Pass-Yeşil Belge diyorlar. O belgelerin hepsiyle ilgili başvurularımızı yaptık. Bugün de Türk ve Alman sağlık bakanlığının yetkilileri bununla ilgili konuşuyor. Dediğim gibi Almanya’da uygulamaların hemen hemen hepsi Türkiye’de geçerli olacakmış gibi biz hazırlıyoruz. Bu iş fazla uzamaz. Bu hafta içinde hepsi netleşir. Onların aldığı kararlara Türkiye’yi de uyumlu hale getireceğiz." şeklinde konuştu.’’ diye konuştu.



Bu Haber 28.05.2021 - 08:49:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yılmaz Güney 31.05.2021 - 03:47

    Yanlış politikalar nedeni ile maalesef Turizm bitti ! Allah rahmet eylesin..

  • Arif 28.05.2021 - 01:38

    Buna sadece gülerim ben,????????

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.