Mehmet Nuri Ersoy: 2023, 2028 planlamalarımızı yapıyoruz

Mehmet Nuri Ersoy: 2023, 2028 planlamalarımızı yapıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 ve 2028 sezonlarını planladıklarını söyledi.


 ‘2023 Şehir Buluşmaları Ordu’ programında sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin 2022 sezonunu revize edilen beklentinin de üzerinde kapatacağını söyleyen Ersoy, “Eylül sonu itibariyle çok başarılı bir dönem gerçekleştirdik. Ama ekim ayı rezervasyonları da Türkiye genelinde çok iyi gidiyor. Son çeyrekte biz dikkat ediyoruz; özellikle mayıstan, hazirandan itibaren birçok bölge kriz öncesi 2019’un üstünde gerçekleşmelerle kapatıyor. Benim öngörüm yukarı doğru revize ettiğimiz 47 milyon turist, 37 milyar dolar gelir hedefinin üstünde daha yüksek bir revize ile Türkiye’nin kapayacağını düşünüyorum. Bu sezon iyi, biz şimdi önümüze bakıyoruz. 2023 ve sonrasında da 2028 planlamalarımızı yapıyoruz. Turizm açısından bir sıkıntı görmüyorum.” dedi.

"Türkiye'nin ligini geliştirdik"

Türkiye'nin turizm alanında geliştiğini ifade eden Ersoy, "Türkiye artık biliyorsunuz 2018'de Cumhurbaşkanımız tarafından turizm sektörü stratejik sektör ilan edildi ve o andan itibaren biz stratejileri köklü bir şekilde değişikliğe gittik. Her şeyden önce Türkiye'nin ligini değiştirdik. Artık Akdeniz çanağındaki yüksek gelir grubu turist ağırlayan ülkelerle aynı grubu, aynı ligi hedefledik. Bu bağlamda da zaten en önemli atılımımız kişi başı gecelik gelirlerdeki artış. Yani pandemi döneminde çok düşmüş olan ve öncesinde düşmeye meyilli olan kişi başı gecelik gelirin şu dönemlerde çok hızlı bir şekilde arttığını hep birlikte gözlemliyoruz" diye konuştu.



Bu Haber 17.10.2022 - 14:04:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.