Mehmet Nane: Uçak bileti fiyatları daha da artmalı

Mehmet Nane: Uçak bileti fiyatları daha da artmalı

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, Türkiye’de uçak bileti fiyatlarının artması gerektiğini ifade etti.


Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, dünya ve Türkiye genelinde havacılık sektöründeki son gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu

Bloomberg HT’nin canlı yayınında açıklamalarda bulunan Nane, Avrupa genelinde işten çıkarılan havayolu şirketi çalışanları hakkında “Avrupa ciddi bir hata yaptı, kısa vadeli gelir için çalışan çıkarttı. Personel çıkartmadan pandemi sürecini atlattık, bu yaz bunun faydasını gördük. Sektör olarak alınan yanlış kararlardan yolcular etkilendi” ifadelerini kullandı.

“Bilet fiyatları çok düşük”

Nane, Türkiye’deki havacılık sektörü ve bilet fiyatlarına ilişkin yaptığı yorumda, “2023'te şu anki dengeler hariç olumsuzluk olmazsa Türkiye kazançlı çıkabilir” ifadelerini kullandı.

Uçuş sayısının azalmasının tek nedeninin tavan fiyat olmadığını söyleyen Nane, “Şu anki uçuş fiyatları çok düşük, artmalı" dedi.



Bu Haber 12.11.2022 - 08:45:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Her Şey Pahalı 14.11.2022 - 02:09

    Bilet fiyatları çok mu düşük? Bir bakan çıkar vatandaşlarımız yaz otellerinde kışın tatil yapsın daha ucuz der, birisi çıkart uçuş fiyatları daha da artmalı der... Kime göre neye göre ? Turistler için öyle olabilir, peki ya Türk'ler için? Bu fiyat artışlarını normalleştirme çabaları esnasında dar gelirli, orta kesim hiç düşünülmüyor. Takdir yüce milettin...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.