Mehmet Gem: Günlük kiralık evler acentelerin kontrolüne geçsin

Mehmet Gem: Günlük kiralık evler acentelerin kontrolüne geçsin

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği Başkanı Mehmet Gem, günübirlik evler konusunda emlakçıların sistemin dışında çıkarılarak kontrolün acenteler everilmesi gerektiğini söyledi.


Son dönemde sayıları giderek artan ve otellerdeki geceleme sayılarını düşüren, günlük kiralık ev sorunu tartışmasına seyahat acenteleri de dahil oldu.

Hürriyet’en Salim Uzun'a konuşan Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Mehmet Gem, “Dünyanın her yerinde Airbnb var. En yakın rakiplerimizde de bu iş yapılıyor. Mesela İspanya’da bu yöntemi yoğun biçimde kullanıyor. Ama bizdeki sistem baştan sona yanlış” diye konuştu.

Turizm amaçlı günlük ev kiralama sürecinin emlakçıların yetkisi dışında bırakılmasını öneren SAYD Başkanı Gem, şöyle devam etti:

“İspanya’da 45 bin civarında Airbnb sistemine kayıtlı kullanıcı var. Bizde ise bu sayı 3-4 bin civarında. Biz kiralama yetkisinin tamamen seyahat acentelerine bırakılmasını istiyoruz. Yani emlakçılar sistemin dışında bırakılmalı. Bunu da öneri olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunduk. Eğer emlakçılar elindeki portföy özel bir sistem kurularak acentelerin yönetimine bırakılırsa hem kayıt dışılık ortadan kalkar hem de güvenlik sorunu çözülür. Bu yöntem içinde herkes kiralık evi kimin tuttuğunu devletin ilgili birimlerine bildirmek zorunda kalır. Bu şartlarda otelciler de mutlu olur kamu da. Biz dünyadaki örnekleri bir rapor halinde ilgili makamlara sunduk. Umarım en kısa sürede bu konu sorun olmaktan çıkar.”



Bu Haber 02.09.2023 - 08:29:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmci 02.09.2023 - 06:03

    Emlakçılar da havaalanı transferi yapabilirse olur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.